Göta hovrätt dömer paret till fängelse.
1 av 2
Göta hovrätt dömer paret till fängelse. - Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX
Hovrätten skärpte straffen.
2 av 2
Hovrätten skärpte straffen. - Foto: Anna Hållams/Scanpix

Man lockades med sex – fick snara om halsen och misshandlades

När maken fick reda på att hans fru inlett en relation med en annan man blev han rasande. Med löften om sex lurade hustrun älskaren till bostaden – där mannen väntade och misshandlade honom.


Mildare dom i tingsrätten

När paret först dömdes av tingrätten blev fängelsestraffen två år för mannen och ett halvår för kvinnan. 

Hovrätten anser dock att planerandet av misshandeln och det grova våldet ska leda till ett kraftigare straff.

ÖREBRO. Hustruns älskare skulle straffas till varje pris. Tillsammans med hustrun utarbetade maken fram en plan för att misshandla älskaren.

Via flera inspelade telefonsamtal lockade kvinnan älskaren till bostaden. Utan att veta att maken hade gömt sig i garderoben. Hustruns tidigare flört klädde av sig kläderna och satte sig på sängkanten – då smög sig maken, som är synskadad, upp bakom och lade en strypsnara runt halsen på älskaren.

Straffen skärptes i hovrätten

Sedan påbörjades en utdragen misshandel. Älskaren bands fast vid sängen och blev brutalt slagen bland annat med ett knogjärn.

Nu dömer Göta hovrätt mannen till två år och sex månaders fängelse för grov misshandel. Kvinnan får ett år och tre månader för medhjälp, det skriver Nerikes Allehanda.

/
/
/
/
par
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

1 timme sedan
Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

1 timme sedan
Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.