Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Man lockades med sex – fick snara om halsen och misshandlades

- 15/06/2013, 12:26
Göta hovrätt dömer paret till fängelse.
1 av 2

Göta hovrätt dömer paret till fängelse.

Fredrik Sandberg / SCANPIX

Hovrätten skärpte straffen.
2 av 2

Hovrätten skärpte straffen.

Anna Hållams/Scanpix

När maken fick reda på att hans fru inlett en relation med en annan man blev han rasande. Med löften om sex lurade hustrun älskaren till bostaden – där mannen väntade och misshandlade honom.

ÖREBRO. Hustruns älskare skulle straffas till varje pris. Tillsammans med hustrun utarbetade maken fram en plan för att misshandla älskaren.

Via flera inspelade telefonsamtal lockade kvinnan älskaren till bostaden. Utan att veta att maken hade gömt sig i garderoben. Hustruns tidigare flört klädde av sig kläderna och satte sig på sängkanten – då smög sig maken, som är synskadad, upp bakom och lade en strypsnara runt halsen på älskaren.

Straffen skärptes i hovrätten

Sedan påbörjades en utdragen misshandel. Älskaren bands fast vid sängen och blev brutalt slagen bland annat med ett knogjärn.

Nu dömer Göta hovrätt mannen till två år och sex månaders fängelse för grov misshandel. Kvinnan får ett år och tre månader för medhjälp, det skriver Nerikes Allehanda.