Personalen arbetade med gravsättningar när fyndet gjordes.
Personalen arbetade med gravsättningar när fyndet gjordes. - Foto: Scanpix

Dött barn hittat på kyrkogård i Stockholm – polisen misstänker mord

Under onsdagsförmiddagen upptäcktes ett barnlik på Norra begravningsplatsen i Solna. Nu misstänker polisen att barnet mördats.
– De fynd vi gjorde tyder på det, säger Lars Byström informatör vid länskriminalpolisen.


SOLNA. Personal på Norra begravningsplatsen i Solna skulle gräva en ny grav när de gjorde den makabra upptäckten. På platsen låg ett lik. Enligt källor till Aftonbladet handlar det om ett dött barn.

– Personalen valde att kontakta oss och direkt när vi kom dit inledde vi en förundersökning om misstänkt mord, säger Lars Byström, informatör vid länskriminalpolisen, till Nyheter24.

Kroppen låg i en svart sopsäck

Polisen har spärrat av ett stort område på kyrkogården och tekniker arbetar nu med att undersöka fyndplatsen. Lars Byström vill inte bekräfta att det är ett dött barn som hittats.

– Nej, jag kommenterar inte vilket typ av fynd som gjorts. Men omständigheterna på platsen gör att vi misstänker mord, säger Byström.

Kyrkogårdschefen Lars Wetterlund berättar för Aftonbladet att graven som grävdes upp är från 1969. Men Wetterlund konstaterar att kroppen, som låg i en svart sopsäck på 1,30 meters djup, legat på platsen under en betydligt kortare tid.

– Jag tror att den legat där ett år, säger han till SVT.

Wetterlund tror att barnet var i 15-årsåldern.

/
/
Lik
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

1 timme sedan
Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.