Det är enligt veterinären oklart vad som orsakat såren.
1 av 5
Det är enligt veterinären oklart vad som orsakat såren. - Foto: Privat
Det större såret ser dock inte ut att ha kommit från ett hundbett.
2 av 5
Det större såret ser dock inte ut att ha kommit från ett hundbett. - Foto: Scanpix/Privat
Det var på tisdagskvällen som hunden attackerades utanför en matbutik i Eslöv.
3 av 5
Det var på tisdagskvällen som hunden attackerades utanför en matbutik i Eslöv. - Foto: Scanpix
Polisen har i nuläget inga vittnen.
4 av 5
Polisen har i nuläget inga vittnen. - Foto: Scanpix
Och man medger att det blir svårt att lösa brottet om ingen ger sig till känna.
5 av 5
Och man medger att det blir svårt att lösa brottet om ingen ger sig till känna. - Foto: Scanpix

22-åringens hund skars utanför matbutiken: "Han var helt hysterisk"

22-åringen gick in för att handla. När hon kom ut hade hennes hund ett fem centimeter långt skärsår på ryggen som polisen misstänker kommer från en kniv. Nu berättar ägaren om händelsen.
– Jag känner inte igen min hund efter detta, säger hon till Nyheter24.


"Kan hända igen"

Oavsett vad som hänt 22-åringens hund jobbar polisen fortfarande efter att skadorna orsakats av en människa som kan slå till igen.

– Det är ju något man befarar. Är det någon sjuk människa som ligger bakom det här kan vi inte utesluta att det händer igen, säger Sven-Erik Mellby till Nyheter24.

Har du sett något eller vet du mer om händelsen? Tipsa polisen på telefonnummer 114 14. Du kan även mejla information och tips till nyheter@nyheter24.se.

ESLÖV. Polisen har inga spår alls att arbeta vidare med efter den brutala attacken på en hund utanför en matbutik i Eslöv under tisdagskvällen. 

– Tyvärr är det så att vi i nuläget inte har något att gå på över huvud taget. Det finns inga vittnen och så länge ingen ger sig till känna blir det svårt att lösa det här, säger kommissarie Sven-Erik Mellby till Nyheter24.

För Nyheter24 berättar den 22-åriga hundägaren att hon gick in i butiken för att köpa en dricka. Hunden bands utanför som vanligt.

– När jag kom ut var hunden helt hysterisk. Sedan när vi kom hem upptäckte jag att han hade ett stort sår som såg ut att ha kommit från en kniv. Senare hittade vi ett nytt sår på halsen.

Såren vittnar om olika saker

Skadorna var så allvarliga att hunden togs till veterinär för en mindre operation. Eftersom det inte finns några vittnen är 22-åringen inte helt säker på om någon skurit hunden eller om han råkat i bråk med en annan hund. Polisen tror dock att hundens skador har kommit från en kniv och kommissarie Sven-Erik Mellby kallar det "kvalificerat djurplågeri".

– Det var ett fem centimeter långt sår och ett mindre men djupare sår på halsen. Det måste vara någon sjuk person som gjort det här, säger Mellby till Nyheter24.

22-åringen berättar att veterinären tyckte att det långa såret såg konstigt ut.

– Är det en annan hund blir det inte så långa sår rakt över kroppen. Det mindre såret på halsen skulle dock kunna komma från ett hundbett, säger hundägaren. 

Vad tror du själv har hänt?

– Jag tror att det kan ha varit någon som försökt stjäla honom. Att de råkat skära honom när de skulle skära av kopplet eftersom han kämpat emot. 

Hur mår hunden i dag?

– Han har blivit jättekonstig efter det här. Han skäller på allt och alla. Jag känner inte igen min hund efter detta, säger 22-åringen. 

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stubb: Nato ny fas i vårt förhållande

Polisen i Värnamo rapporterar om trafikolycka

"Personbil i singelolycka på E4.", skriver polisen på sin hemsida.

Rapport om drönarattack mot USA-bas i Irak

Flygbasen Ain al-Asad i västra Irak attackerades med drönare under natten till tisdagen, meddelar en källa i det amerikanska försvaret till AP och AFP.

Pensionär? Då kan du få 1 100 kronor mer i plånboken

Höstbudgeten spås innehålla flera skattesänkningar. En grupp som kan få mer pengar i plånboken är de som fyllt 66 år.

Åklagare får prövning av HD för mediebilder

1 timme sedan
Åklagare som kräver att få ut upploppsbilder från Rosengård tagna av fotografer från flera svenska redaktioner beviljas prövningstillstånd av Högsta domstolen (HD).

Pensionär? Därför handlar du mindre hållbart än andra

1 timme sedan
Att vilja handla hållbara varor blir allt mer populärt. Men av de som värdesätter hållbara produkter är den äldre generationen mindre bra jämfört med andra åldersgrupper, visar en ny undersökning.