Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fastbojad kvinna misshandlades under urspårad sexlek

- 11/11/2013, 11:46 -
Kvinnan lyckades till slut slita sig loss och ta kontakt med grannar.
1 av 4

Kvinnan lyckades till slut slita sig loss och ta kontakt med grannar.

TT

Senare greps mannen av polis.
2 av 4

Senare greps mannen av polis.

TT

Tingsrätten dömde 24-åringen för misshandel men friade honom från våldtäkt.
3 av 4

Tingsrätten dömde 24-åringen för misshandel men friade honom från våldtäkt.

JESSICA GOW/TT

Svea hovrätt gör samma bedömning, men skärper straffet.
4 av 4

Svea hovrätt gör samma bedömning, men skärper straffet.

TT

Kvinnan och den 24-åriga mannen var överens om en sexlek med sadomasoschistiska inslag. Men efter att kvinnan bundits till händer och fötter började mannen att slå henne. Och trots att hon skrek stoppord fortsatte mannen att slå.

STOCKHOLM. Det började som ett möte på en krog, fortsatte med en överenskommelse om dominanssex – och slutade i Svea hovrätt.

Det var den 3 februari i år som 24-åringen och kvinnan träffades på en restaurang i Stockholm. När de gick vidare till ett snabbmatsställe övergick samtalet till att de båda var intresserade av dominanssex. Kvinnan förklarade att hon ville spela den undergivna rollen och paret bestämde sig för att åka till mannens lägenhet. Väl där kom de överens om ett stoppord som kvinnan kunde använda om hon tyckte att sexet blev för våldsamt. 

Svullnader, blåmärken och hudavskrapningar

24-åringen band fast kvinnan till både händer och fötter. Men när bojorna hade fästs i en krok på väggen började mannen att slå kvinnan. Det första slaget träffade rakt i ansiktet varpå kvinnan, som blödde näsblod, skrek ut det överenskomna stoppordet. Men mannen slutade inte. I stället fortsatte han att mata slag mot hennes ansikte, mage och rygg. Kvinnan grät och fick blåmärken, svullnader och hudavskrapningar över stora delar av kroppen. 

"Målsäganden har utsatts för ett relativt omfattande våld mot stora delar av sin kropp under en inte obetydlig tid med både allvarliga och mindre allvarliga skador som följd", skriver Svea hovrätt. 

Till slut lyckades hon slita sig loss och springa ut naken i korridoren där hon kontaktade grannar. Grannar har vittnat om att kvinnan fortfarande bar handklovar och att hon var både söndergråten och panikslagen. 

Får stöd av rättsläkare

Mannen har i förhör uppgett att han upplevde att kvinnan gjorde visst motstånd men att det var en del av sexleken. Kvinnan har berättat att ett av slagen var så kraftigt att hon var nära att förlora medvetandet. 24-åringen har förnekat det, men erkänt att han "gett henne några örfilar" samt att kvinnan uppmanat honom att slå hårdare. Kvinnans uppgifter får dock stöd av en rättsläkare som förklarat att vissa av hennes skador inte kan ha orsakats av slag med öppen hand. 

Hovrätten: "Omfattande våld"

24-åringen greps samma kväll och åtalades senare misstänkt för våldtäkt, misshandel och olaga hot. Åklagaren ville se honom dömd till fängelse eftersom kvinnans samtycke till samlag upphörde i samma ögonblick som hon yttrade stoppordet. Tingsrätten ansåg emellertid att han endast skulle dömas till villkorlig dom och samhällstjänst för misshandel. Och nu gör Svea hovrätt samma bedömning. 

Hovrätten lägger stor vikt vid hur 24-åringen uppfattade situationen. Enligt rätten är hans historia "inte så orimlig att den kan lämnas utan avseende" och åklagarens bevisning anses inte vara tillräcklig. Därmed menar hovrätten att det inte är styrkt att mannen haft uppsåt att utöva gärningarna mot kvinnans vilja. Däremot har han gjort sig skyldig till misshandel.