Mannen får lämna alla sina uppdrag.
1 av 2
Mannen får lämna alla sina uppdrag. - Foto: TT
Han misstänks ha ofredat flickan sexuellt.
2 av 2
Han misstänks ha ofredat flickan sexuellt. - Foto: TT

Präst skickade sex-sms till tonåring

En präst i Småland tvingas sluta sedan han skickat sex-sms till en tonåring han träffat genom kyrkan.


SMÅLAND. Prästen träffade tonåringen genom kyrkans verksamhet. Sedan fortsatte kontakten via sms vari han uttryckte en vilja att ha sex med tonåringen. När mannens meddelande avslöjades upprättade Svenska kyrkans domkapitel i Växjö en anmälan – och nu tvingas prästen lämna sin tjänst. 

– Vi är otroligt ledsna och upprörda över att detta har skett. Kyrkan ska vara en trygg plats, vi ska ha en trygg verksamhet – särskilt för barn och ungdomar. Sådant här får inte hända, men nu när det ändå har hänt hos oss måste vi vara tydliga med att vi inte sopar det under mattan, säger kyrkoherden till Barometern.

Mannen har erkänt det han anklagats för och domkapitlet anser att han i "avsevärd mån skadat det anseende en präst bör ha". Den 8 november kom beslutet att sparka prästen, men polisutredningen mot honom fortgår. 

/
/
/
SMS
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SBAB sänker rörlig boränta – höjer bundet

Ekonomens varning för nya bedrägeritypen: "Spelar på rädslan"

Antalet bedrägerier ökar rejält. Nu har en relativt ny form av bedrägeri blivit allt vanligare, något sparekonomen Frida Bratt varnar privatpersoner för.

Assa Abloy ökar vinsten

Låskoncernen Assa Abloy gjorde en rörelsevinst, justerad för engångsposter, på 5,4 miljarder kronor för första kvartalet. Det var en ökning med fem procent jämfört med samma period i fjol.

Många trafikolyckor under morgonen: "Ishalka"

En rad olyckor har inträffat i Västra Götaland under onsdagsmorgonen, efter att svår halka ställt till det i trafiken.

Så tjänar du pengar på att ladda bilen

Pausa laddningen av elbilen – och tjäna en tusenlapp. Flera aktörer på elmarknaden har gått ihop för att få elbilsägarna att bidra till ett stabilare elnät.

Högre vinst för Evolution

Evolution, utvecklare av nätkasinon, gjorde en rörelsevinst på 311 miljoner euro för första kvartalet, en ökning med nästan 15 procent jämfört med samma period i fjol.