Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Greps under sex med prostituerad – frias

- 10/02/2014, 13:18 -
Greps vi slottet.
1 av 4

Greps vi slottet.

TT BILD

Mannen frias nu av Stockholms tingsrätt.
2 av 4

Mannen frias nu av Stockholms tingsrätt.

JESSICA GOW / SCANPIX

Det var i september som mannen greps.
3 av 4

Det var i september som mannen greps.

Svenska Dagbladet

Men eftersom att en polis inte vittnade under rättegången går han nu fri.
4 av 4

Men eftersom att en polis inte vittnade under rättegången går han nu fri.

JESSICA GOW / SCANPIX

Mannen togs med byxorna nere. Men när en polis inte vittnade under rättegången friades han från misstankarna om sexköp.

STOCKHOLM. Den 34-årige mannen fångades med byxorna nere, samtidigt som han hade sex med en av polisen välkänd prostituerad. Trots det frias han nu av Stockholms tingsrätt – eftersom att ett av polisvittnena inte var på plats under rättegången, skriver VLT.

Greps vid slottet

Det var i september som poliser från Stockholmspolisens särskilda enhet mot människohandel såg hur mannen körde runt i områden som är kända för gatuprostitution, pratade med flera kvinnor som enligt polisen ska ha varit kända prostituerade, innan han plockade upp en kvinna och körde till en plats i närheten av kungliga slottet.

Det var också där som polisen ingrep, skriver VLT. Mannen hade då byxorna nere och var "uppenbarligen i full färd med sexuellt umgänge med kvinnan", skriver tidningen.

Kollega intygade förgäves

34-åringen kom också att åtalas för sexköp, men en oenig tingsrätt valde att fria honom. Enligt VLT motiverades det hela med att den polis som förhörde kvinnan inte vittnade i tingsrätten.

Den polis som förhörde 34-åringen intygade dock att kvinnan sagt till kollegan att hon var prostituerad, men det räckte alltså inte för tingsrätten som valde att fria mannen.