- Foto: TT bild

Polis åtalas för grov kvinnofridskränkning

En polis åtalas nu för kvinnofridskränkning efter att under två års tid allvarligt ha misshandlat och kränkt sin sambo.


Lagen:

"År 1998 infördes en lag om grov kvinnofridskränkning. För att en person ska dömas för något av dessa brott krävs att han eller hon ska ha begått flera straffbelagda gärningar mot en och samma person under en kortare eller längre tidsperiod, och att dessa gärningar varit ett led i en upprepad kränkning av personens integritet och självkänsla.

Brottet lyder under allmänt åtal vilket innebär att polis eller åklagare är skyldiga att utreda brottet, när det blivit känt av dem, även om den som är utsatt inte vill det."

En polisman i Skåne åtalas nu för grov kvinnofridskränkning. Kränkningarna och misshandeln ska ha pågått mellan 2012 och 2014. Mannen ska ha sparkat, slagit och spottat på kvinnan vid upprepade tillfällen medan de bodde ihop. 

Misshandeln ska även ha pågått när kvinnan var gravid och även under den period som hon ammade. 

"Mamma är en hora"

Den upprepade misshandeln ska ha gett upphov till skador som stora blåmärken, bulor och håravfall. I stämningsansökan står det bland annat att kvinnan vid ett tillfälle stått och hållit i parets gemensamma barn, mannen ska då ha sparkat henne och spottat på henne och samtidigt sjungit "mamma är en hora" för barnet. 

Anställd hos polismyndigheten

Polismannen åtalas även för skadegörelse då mannen ska ha slagit sönder en tavla som tillhört kvinnan.

Den misstänkte mannen är i dag anställd hos polismyndigheten i Skåne län. 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

1 timme sedan
Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

1 timme sedan
Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.