Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polisen: Har du sett den här mannen?

- 19/09/2014, 12:14
Har du sett den här mannen? Kontakta polisen.
1 av 2

Har du sett den här mannen? Kontakta polisen.

Polisen / TT

33-åringen misstänks för mordförsöket i Växjö i lördags.
2 av 2

33-åringen misstänks för mordförsöket i Växjö i lördags.

Polisen

Polisen har skickat ut en efterlysning på 33-årige Sebastian Ramirez Avendano efter ett misstänkt mordförsök förra helgen.

VÄXJÖ. Nu ber polisen allmänheten om hjälp för att hitta den man som misstänks för ett mordförsök i en lägenhet i Växjö den 13 september. Mannen bedöms som farlig och därför har polisen nu lagt ut hans namn och bild på myndighetens hemsida.

Mannen som är efterlyst heter Sebastian Ramirez Avendano och är 33 år gammal. Han är misstänkt för försök till mord och är häktad i sin frånvaro. 

Släpptes från fängelse bara för ett par veckor sedan

Han hade bara för ett par veckor sedan släppts fri från fängelset efter att ha suttit av ett 18 månader långt straff för bland annat grovt vapenbrott, våldsamt motstånd och olaga hot.

Det 27-årige offret knivhöggs tidigt på lördagsmorgonen förra veckan och hans tillstånd är allvarligt men stabilt. Enligt läkarna hade han kunnat dö om bara knivhugget träffat lite annorlunda.

– Det är högsta prioritet att försöka gripa den här mannen som vi betraktar som farlig, sa Robert Loeffel, kommunikationsansvarig vid Kronobergs­polisen, till Smålandsposten tidigare i veckan.

Han tillade:

– Han har återfallit i väldigt grov brottslighet kort efter att han avtjänat straff för andra allvarliga brott.