Har du sett den här mannen? Kontakta polisen.
1 av 2
Har du sett den här mannen? Kontakta polisen. - Foto: Polisen / TT
33-åringen misstänks för mordförsöket i Växjö i lördags.
2 av 2
33-åringen misstänks för mordförsöket i Växjö i lördags. - Foto: Polisen

Polisen: Har du sett den här mannen?

Polisen har skickat ut en efterlysning på 33-årige Sebastian Ramirez Avendano efter ett misstänkt mordförsök förra helgen.


Har du sett något?

Kontakta polisen via 114 14.

VÄXJÖ. Nu ber polisen allmänheten om hjälp för att hitta den man som misstänks för ett mordförsök i en lägenhet i Växjö den 13 september. Mannen bedöms som farlig och därför har polisen nu lagt ut hans namn och bild på myndighetens hemsida.

Mannen som är efterlyst heter Sebastian Ramirez Avendano och är 33 år gammal. Han är misstänkt för försök till mord och är häktad i sin frånvaro. 

Släpptes från fängelse bara för ett par veckor sedan

Han hade bara för ett par veckor sedan släppts fri från fängelset efter att ha suttit av ett 18 månader långt straff för bland annat grovt vapenbrott, våldsamt motstånd och olaga hot.

Det 27-årige offret knivhöggs tidigt på lördagsmorgonen förra veckan och hans tillstånd är allvarligt men stabilt. Enligt läkarna hade han kunnat dö om bara knivhugget träffat lite annorlunda.

– Det är högsta prioritet att försöka gripa den här mannen som vi betraktar som farlig, sa Robert Loeffel, kommunikationsansvarig vid Kronobergs­polisen, till Smålandsposten tidigare i veckan.

Han tillade:

– Han har återfallit i väldigt grov brottslighet kort efter att han avtjänat straff för andra allvarliga brott.
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Frontalkrock med plogbil – två till sjukhus

En plogbil och en personbil har krockat på väg 360, väster om Lycksele.

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

Palestinska myndigheten (PA)har godkänt en ny regering, meddelar president Mahmoud Abbas. Beskedet kommer efter internationella påtryckningar om förändring av det palestinska styret.

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

1 timme sedan
Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Polisen i Göteborg rapporterar om knivlagen

1 timme sedan
"Två personer bråkar på Nils Erikssonsplatsen. En av dem ska enligt de första uppgifterna bära kniv.", skriver polisen på sin hemsida.