Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Efter brutalt djurplågeri – så uppmanar polisen människor att vittna

- 16/07/2015, 09:05
Skriver på Facebook.
1 av 4

Skriver på Facebook.

TT NYHETSBYRÅN

Inlägget.
2 av 4

Inlägget.

Facebook

Polisen Magnus delar ut en lektion.
3 av 4

Polisen Magnus delar ut en lektion.

TT NYHETSBYRÅN

4 av 4

TT NYHETSBYRÅN

Skriver på Facebook om ett "allt kallare samhälle".

I ett långt Facebookinlägg på polisen i Haninge och Nynäshamns sida tar yttre befälet Magnus avstamp i en brutal djurmisshandel för att få fler människor som bevittnar brott att vittna. Han beskriver först hur en man misshandlar sin hund med en "stor andel slag men också sparkar mot huvud och kropp" och skriver att många såg misshandeln men att ingen som tipsade ville medverka i utredningen.

Bild: TT

Magnus fortsätter sen med att berätta att det "händer dagligen, men då oftast med människor i huvudrollen". Han skriver att "kvinnor blir misshandlade av sina män i bostaden bredvid och ingen är villig att vittna och berätta vad de sett och hört. Ungdomar rånas på tillhörigheter av andra ungdomar helt öppet och ingen vågar berätta. Någon blir misshandlad efter en uppdiktad skuld som måste betalas och massor av människor känner till vad som händer. Utanför krogen blir en överförfriskad ung man grovt misshandlad för att ha sagt en komplimang till någons flickvän. När vi kommer till platsen så har ingen sett någonting, trots den stora mängd människor som med skräckblandad förtjusning tittat på hela misshandeln".

Av det drar han slutsatsen att konsekvensen blir ett "allt kallare samhälle" och avslutar med en uppmaning:

"Stå upp och vittna! Vägra låta bekvämlighet och rädsla styra dig!"

Här kan du läsa hela inlägget: