Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nya uppgifter om eventuellt mordvapen i fallet Lisa Holm

- 25/09/2015, 07:53 -
Nya uppgifter om fallet.
1 av 5

Nya uppgifter om fallet.

TT Bild

GW Persson är skeptisk till polisens utredning.
2 av 5

GW Persson är skeptisk till polisens utredning.

tt bild

Blomberg där Lisa Holm jobbade.
3 av 5

Blomberg där Lisa Holm jobbade.

tt bild

Ska ha hittats död i närheten av en lada på Kinnekulle.
4 av 5

Ska ha hittats död i närheten av en lada på Kinnekulle.

TT Bild

Lisa Holm blev 17 år.
5 av 5

Lisa Holm blev 17 år.

TT Bild

Polisen tillbakavisade under torsdagen uppgifterna om kvävning. Nu kommer nya uppgifter om hur Lisa Holm, 17, dog.

På torsdagen gick TV4-programmet "Brottsplats Sverige" ut med nya uppgifter om mordet på 17-åriga Lisa Holm. Uppgifter som slog fast att Lisa Holm kvävts till döds, att kroppen flyttats och att inga sexuella motiv ska ha legat till grund för mordet.

Polisen gick senare ut och tillbakavisade uppgifterna om dödsorsaken.

– Det kommer inte vara den officiella dödsorsaken. I övrigt kommenterar vi inte den här delen av protokollet, sa Lars Johansson till P4 Skaraborg på torsdagen.

Bildkälla: TT Bild

Nya uppgifter igen

Polisens utredning är inne i det avslutande faserna, och enligt Expressen visar nya utredningsuppgifter att mordet ägde rum i en byggnad mitt emot kaféet där Lisa Holm jobbade.

Tidningen skriver att mordet har en "udda" karaktär och är "ovanligt" genomfört. Enligt uppgifter till Expressen ska en snara ha använts.

– Jag kommenterar inte det. Jag kommenterar överhuvudtaget inte några sådana uppgifter i det här ärendet, säger Lars Johansson till tidningen och fortsätter:

– Vi har inget erkännande i det här ärendet och om är det någon som kommer in och erkänner så vill vi ha uppgifter kvar för att kunna köra det mot den personen och se om den pratar sanning.

Information från advokat

Fortsatta förhör har hållits med den 35-årige litauiske man som sitter häktad. Även hans bror och fru har förhörts, men samtliga förnekar brott. Enligt Expressen avslöjar Peter Falck, advokat till den misstänkte 35-åringens fru, att polisen kommit med nya uppgifter i samband med förhör i Litauen.

– Under förhöret fick vi ju mer information – sådant vi inte känt till tidigare. Den informationen berörde egentligen inte henne så mycket så det har inte förändrat hennes position något, säger han till Expressen. 

Informationen ska ha handlat om var polisen sökt spår och var man har funnit spår.

Bildkälla: TT Bild

"Rädd att de gör ett allvarligt misstag"

Många uppgifter och teorier om fallet figurerar just nu. Chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm menar att det finns bindande bevisning, men professorn Leif GW Persson är inte säker på att de har hittat rätt gärningsman.

– Jag är rädd att de gör ett allvarligt misstag, att det inte är han som gjort det. En person med hans bakgrund som nu sitter på fjärde månaden och bara skakar på huvudet det är mycket ovanligt. Man kanske har hittat hans DNA på hennes tillhörigheter, men han kan ju ha rört dem i förbifarten. Dessutom är man så jävla osäker på dödstidpunkten, och det ska man rimligtvis inte vara, sa Leif GW Persson till Nyheter24 under torsdagen

Bildkälla: TT Bild

Han är även kritisk till utredarna, och fruktar att mordet på Lisa Holm nu kan bli ouppklarat.

– Jag vet vilka utredare som har det här ärendet, och jag är inte övertygad om deras kompetens. Det är lokala förmågor som inte ska tillåtas sköta så här pass allvarliga ärenden, för det bli ofta en jävla massa fel. Men jag hoppas att de har tagit rätt person, att de har rätt och jag har fel.

Åtal senast 7 oktober

Tre personer misstänktes ursprungligen för mordet, två bröder, 31 och 35 år gamla, och en kvinna. Just nu sitter 35-åringen häktad, och åtal ska väckas senast den 7 oktober.