Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Spottade, sparkade och slog sin flickvän – slipper fängelse för att hon varit otrogen

- 29/10/2015, 19:09
Eftersom hon varit otrogen var det inte så farligt att slå henne – enligt Tingsrätten i Norge.
1 av 3

Eftersom hon varit otrogen var det inte så farligt att slå henne – enligt Tingsrätten i Norge.

Collage: TT / TT

Det var förmildrande omständigheter att han var ung, men främst att flickvännen varit med en annan kille.
2 av 3

Det var förmildrande omständigheter att han var ung, men främst att flickvännen varit med en annan kille.

TT

:/
3 av 3

:/

TT

Flickvännen blev sparkad, skadad och knivskuren av sin pojkvän. Men det fanns "förmildrande omständigheter" eftersom hon varit otrogen.

Tydligen så är det inte så allvarligt att misshandla din partner om den har varit otrogen. I alla fall enligt Kristiansands tingsrätt i Norge, vilket NRK rapporterar om.

Det var ett par i 18-årsåldern som började bråka. Pojkvännen och flickvännen verkar ha haft en del problem med svartsjuka.

Det hela började med att hon anklagade pojkvännen för att vara intresserad av andra. Sedan vände det och han anklagade flickvännen för att ha varit med en annan kille i flera månader.

Det fortsatte, som det ofta gör, med att killen sa att han skulle dra men tjejen bönade och bad om att få förklara sig.


Bildkälla: TT

Det var efter det som pojkvännen gick över gränsen. Han puttade tjejen ifrån sig och hon skar sig på en metallskena. Han fortsatte misshandeln med att sparka, slå och spotta på henne. Han brydde sig inte om att flickvännen var gravid i vecka 10.

Han har erkänt till viss del och det finns vissa förmildrande omständigheter. Enligt NRK är det främst det faktum att han nyss fått reda på att hon varit otrogen som gör att straffet förmildras. Att han var ung och att det tagit lång tid innan fallet kom till domstol spelade en mindre roll.

Åklagaren yrkade på 45 dagars fängelsestraff. Tack vare de förmildrande omständigheterna, det vill säga otroheten, slapp alltså pojkvännen det och dömdes i stället till 30 dagars samhällstjänst

NRK skriver att tjejen varit rädd för honom efter misshandeln. Som tur är verkar hon i alla fall lämnat honom, då hon uppges ha flyttat.

Är straffet tillräckligt?