Ryan Lee låtsades vara en tjej på Snapchat.
1 av 2
Ryan Lee låtsades vara en tjej på Snapchat. - Foto: Polisen i Kent / Snapchat
Nu har han dömts till fängelse i fem år.
2 av 2
Nu har han dömts till fängelse i fem år. - Foto: Polisen i Kent

Han låtsades vara tjej på Snapchat – för att ragga småpojkar

Den här nittonåringen sa att han var en tonårstjej på Snapchat och lurade till sig nakenbilder från unga killar.


I stort sett alla ungdomar använder Snapchat, antagligen gör du det också. Då vet du att det är en bra app för att skicka, ja, låt oss kalla det mer privata bilder.

Men nittonårige Ryan Lee i Storbritannien använde det på ett sätt som ingen borde utsättas för, vilket Daily Star skriver om.

Han utgav sig för att vara en tonårstjej och tog kontakt med unga killar på Snapchat. Ryan sa att han hette Amber och låtsades vara en tjej på bilderna.

Han kontaktade pojkar så unga som 12 år och försökte få dem att skicka bilder. Ryan sa till en tolvårig pojke att han tänkte lägga ut bilderna och den unga killen blev så rädd att han berättade det för sina föräldrar.

Ryan dömdes till fem års fängelse efter att han erkänt 11 fall som hade att göra med opassande bilder, skriver Daily Star.

Det flesta vet förstås om att de kan bli lurade på nätet, men det kan vara nyttigt med en påminnelse ibland. Ingen borde behöva råka ut för någon som Ryan.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Känner du alla dina vänner på Snap?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Bohlin om kritiken: "Fick okej att höra av mig"

"Europa för beroende av krut från Kina"

Vapenproduktionen i Europa är alldeles för beroende av krutråvaror som nitrocellulosa från Kina, enligt Saabs vd Micael Johansson. Det utgör en risk för Europas säkerhet.

Ärkefienderna dämpade efter attack i Iran

Såväl Iran som Israel ligger fortfarande lågt kring fredagens förmodat israeliska attack mot mål i Iran. Det tolkas som en signal om att ärkefienderna tycks vara redo att förhindra en eskalering till ett storkrig i Mellanöstern – åtminstone för tillfället.

En del av Børsens mur har rasat

En bit av muren i byggnaden Børsen har rasat på lördagsmorgonen, uppger Jakob Vedsted Andersen vid räddningstjänsten på en pressträff.

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

Förhoppningar om räntesänkningar har även fått fritidshusmarknaden att vakna till liv. Fler objekt har sålts och priserna har stigit den senaste tiden.

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.