Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Han låtsades vara tjej på Snapchat – för att ragga småpojkar

- 26/11/2015, 22:28
Ryan Lee låtsades vara en tjej på Snapchat.
1 av 3

Ryan Lee låtsades vara en tjej på Snapchat.

Polisen i Kent / Snapchat

Han fick unga killar att skicka avklädda bilder till honom.
2 av 3

Han fick unga killar att skicka avklädda bilder till honom.

Snapchat

Nu har han dömts till fängelse i fem år.
3 av 3

Nu har han dömts till fängelse i fem år.

Polisen i Kent

Den här nittonåringen sa att han var en tonårstjej på Snapchat och lurade till sig nakenbilder från unga killar.

I stort sett alla ungdomar använder Snapchat, antagligen gör du det också. Då vet du att det är en bra app för att skicka, ja, låt oss kalla det mer privata bilder.

Men nittonårige Ryan Lee i Storbritannien använde det på ett sätt som ingen borde utsättas för, vilket Daily Star skriver om.

Han utgav sig för att vara en tonårstjej och tog kontakt med unga killar på Snapchat. Ryan sa att han hette Amber och låtsades vara en tjej på bilderna.

Han kontaktade pojkar så unga som 12 år och försökte få dem att skicka bilder. Ryan sa till en tolvårig pojke att han tänkte lägga ut bilderna och den unga killen blev så rädd att han berättade det för sina föräldrar.

Ryan dömdes till fem års fängelse efter att han erkänt 11 fall som hade att göra med opassande bilder, skriver Daily Star.

Det flesta vet förstås om att de kan bli lurade på nätet, men det kan vara nyttigt med en påminnelse ibland. Ingen borde behöva råka ut för någon som Ryan.

Känner du alla dina vänner på Snap?