Polisen: Ännu ingen misstänkt för tunnelbaneattacken på småbarnsmamman

Attacken mot småbarnsamman i tunnelbanan har engagerat många. Nu försöker polisen sammanställa tipsen för att hitta gärningsmannen.


Händelsen på Gamla stans tunnelbanestation, då en man gick till attack mot en småbarnsmamma med sparkar och slag efter att hon försökt hindra ett rån, har väckt starka reaktioner och engagerat många människor.

Nu håller en utredningsgrupp inom polisen på med att ta emot alla tips som kommit in från allmänheten om vem gärningsmannen kan vara.

– När jag pratade med utredarna för en kvart sedan hade de inget avgörande tips och ingen misstänkt, säger Kjell Lindgren, talesperson för polisen i Stockholm, till Nyheter24 strax innan klockan 11 på fredagen.

Utredningsgruppen håller just nu på med en sammanställning av alla tips som har kommit in till polisen.

– Men de har inte fått in allt än. Vi har använt vår tipstelefon via en informationskedja som finns över hela Sverige. Sen har det också kommit in tips från sociala medier och via mejl, säger Kjell Lindgren.

Han hoppas nu att gärningsmannen kan gripas av polisen.

– Det här har i alla fall engagerat en mängd människor så vår förhoppning är att tipsen kan få en person misstänkt för brott, säger han till Nyheter24.

Vet du mer? Ring polisen på 11414.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig tusenlappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för gängkopplat mord i Uppsala

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.