Vissa företag får mer klagomål än andra.
Vissa företag får mer klagomål än andra. - Foto: Pexels och Patrik Lundin/SvD/TT

Företagen som flest svenskar klagar på: "Stora problem"

Två bilvärderingssajter tillhör de företag som under årets första kvartal fått flest klagomål hos Konsumentverket, rapporterar SVT Nyheter.


Anmälningar av bilvärderingssajter har varit ett återkommande problem genom åren, enligt Konsumentverket.

— Konsumenterna har trott att tjänsten är gratis, när den i själva verket kostar cirka 2 000 kronor, säger Charlotte Söderlund, jurist på myndigheten, till SVT och fortsätter:

— Det är inte olagligt att driva en bilvärderingssajt, men det måste vara tydligt om tjänsten kostar pengar eller inte. Och där ser vi stora problem, säger hon vidare.

Sajterna som toppar klagomålslistan

I år har två nya sajter, bilregnr.eu och bildata.nu, dykt upp med sammanlagt 699 anmälningar och klagomål hos Konsumentverket.

— Vi kan också se av anmälningarna att konsumenterna fått problem med att utnyttja sin ångerrätt och att bilvärderingen som sådan är bristfällig, säger Charlotte Söderlund till SVT.

Sajterna ägs av ett lettiskt bolag och Konsumentverket uppger att man lämnat över ärendet till lettiska myndigheter.

TT
/
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

En häktad för deltagande i terrororganisation

En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.

Sambo? Så delar du upp ekonomin med din partner

Brukar du och din partner bli osams över ekonomin? Nyheter24 har pratat med Madelén Falkenhäll, hållbarhetsekonom på Swedbank, som berättar hur man kan tänka när man ska dela upp ekonomin med sin partner.

Det vill svenskarna helst ha på sig när de begravs

Här är plaggen som svenskarna helst har på sig i graven när de begravs. Vissa plagg är med otippade än andra. Vad hade du velat ha på dig när du begravs?

Stockholmsbörsen flyttar – här är nya adressen

Stockholmsbörsen ska flytta. Om ett år ska de 900 anställda byta arbetsplats från Frihamnen till Stockholm City. Det är inte ett problem att lokalerna är mindre eftersom fler jobbar hemifrån sedan pandemin, berättar Nasdaqs pressansvarige, Erik Gruvfors.