Kjell & Company redovisar vinstlyft och kraftigt ökad försäljning. Arkivbild
Kjell & Company redovisar vinstlyft och kraftigt ökad försäljning. Arkivbild - Foto: TT

Vinstlyft för Kjell & Company

Butikskedjan Kjell & Company redovisar en vinst före skatt på 14,8 miljoner kronor för årets första kvartal. Det kan jämföras med vinsten på 8 miljoner under motsvarande kvartal i fjol.


Nettoomsättningen lyfte till 615,3 miljoner kronor, upp från 474 miljoner ett år tidigare.

"Under det första kvartalet steg försäljningen med nästan 30 procent, och exklusive förvärvet av AV Cables uppgick tillväxten till över 13 procent. Onlineförsäljningen ökade och stod för 33 procent av försäljningen, medan Click & Collect stod för 8 procent", skriver vd:n Andreas Rylander i en kommentar.

"Kriget i Ukraina har ännu inte medfört någon direkt påverkan på vår verksamhet. Däremot ser vi att konflikten fått konsekvenser på världshandeln i stort med ökad inflation, valutafluktuationer och en större osäkerhet i allmänhet", tillägger han.

TT
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Oväntat liten ökning av tysk arbetslöshet

FI: Banker dåliga på hållbart sparande

Investeringsrådgivare är dåliga på att hjälpa kunder som vill spara hållbart, anser Finansinspektionen (FI). Alla banker och företag som granskats uppvisar brister. De behöver informera på ett enkelt sätt, säger Axel Engström på Finansinspektionen om rådgivarna.

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Wall Street Journals reporter Evan Gershkovich har suttit ett år i ryskt förvar. I veckan förlängdes hans häktning för femte gången. För familjen hemma i USA fortsätter mardrömmen.

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.