Se över dina prenumerationstjänster för att spara pengar.
Se över dina prenumerationstjänster för att spara pengar. - Foto: Jessica Gow/TT och Henrik Montgomery/TT

Här är utgifterna många kan skippa – men lätt glömmer: "Rensa"

Inflationen är högre än på länge och räntorna stiger. Det kan med andra ord vara dags att se över sin ekonomi såväl som sitt sparande. Enligt Frida Bratt, sparekonom på Nordnet, finns det en typ utgift som många lätt kan eliminera, men lätt glömmer.


Sveriges befolkning upplever en allt mer pressande ekonomisk situation med stigande inflation och räntehöjningar. Här kan du läsa vad inflation innebär och vilka effekter det har.

Många svenska hushåll försöker därför skapa sig lite marginal genom att dra in på utgifterna och enligt Frida Bratt, sparekonom hos Nordnet, finns det en typ av kostnad som många lätt glömmer att de kan spara in några slantar på.

Spara pengar? Se över dina prenumerationer

Frida Bratt. Foto: Pressbild/Nordnet Bank

För Nyheter24 uppger Frida Bratt att vi just nu befinner oss i en så kallad "prenumerationsekonomi".

– Det betyder att mycket av de tjänster och varor som vi konsumerar gör vi genom att prenumerera. Streamingtjänster är väl den allra vanligaste prenumerationstjänsten, men numera kan man teckna abonnemang på allt möjligt, säger hon och fortsätter vidare:

– Ofta är det bekvämt, men kanske inte särskilt ekonomiskt. Jag tror många kan rensa bland abonnemangen, och inte sällan alla streamingtjänsten. Handen på hjärtat, vet du om hur många abonnemang du har och nyttjar du verkligen alla?

/