Victoria Silvstedt är en världskänd modell och investerare
Victoria Silvstedt är en världskänd modell och investerare - Foto: Joel Ryan/Janerik Henriksson/TT

Victoria Silvstedt har sålt sina bitcoin – nu avslöjar hon varför

Modellen, skådespelerskan och investeraren Victoria Silvstedt har plötsligt bestämt sig för att sälja av sina bitcoin. Nu berättar hon om bakgrunden till det drastiska beslutet.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

År 1993 tävlade Victoria Silvstedt, 48, i skönhetstävlingen "Fröken Sverige", och kom tvåa efter Johanna Lind, numera Lind Bagge.

Hon upptäcktes internationellt och gjorde succé på omslaget av herrtidningen Playboy fyra år senare. Det la grunden för en lukrativ och framgångsrik karriär som modell, programledare, skådespelare – och på senare år även investerare.

Gick från modell till erkänd investerare

I dag är Victoria Silvstedt en väletablerad profil inom trading och aktiehandling, och dessutom insatt i kryptovalutan bitcoin.

Bitcoin sjösattes och byggdes runt år 2008-2009 och sedan dess har trenden att investera sina pengar i kryptovalutan växt med raketfart.

– I sin renaste form man säga att bitcoin är digitala pengar. Vi har digitala pengar på våra bankkonton också, skillnaden där är att det egentligen i grund och botten är att banken säger "du har de här pengarna hos oss”, men det är egentligen bara siffror i en databas, har Totte Löfström, vd för kryptovalutebörsen Trijo, sagt i en intervju med Nyheter24

Här kan du läsa mer om bitcoin, hur det funkar och vad det kostar.

Victoria Silvstedt: "Det här känns inte rätt"

Och investeringar i bitcoin är ett av ämnena som avhandlas när Victoria Silvstedt gästar Dagens Industri TV. Då berättar stjärnan att hon valt att sälja av sina bitcoin för inte allt för längesedan.

– Redan i februari, redan när Ryssland invaderade Ukraina, så kände jag att "det här kommer inte gå bra, det här kommer inte gå snabbt, det här kriget kommer dras ut på och fortsätta jättelänge", säger Victoria Silvstedt till DI.

Hon såg över – och sålde av flera av sina placeringar, och kort senare blev det kryptovalutans tur att ryka.

– En månad senare sålde jag av mina bitcoin, jag kände "nej, det här känns inte rätt", säger Silvstedt till DI.

/