- Foto: Henrik Montgomery/TT och Martina Holmberg/TT

Ekonomens julklappstips i inflationstider: "Håll koll"

Julen lär bli dyrare i år och utgifterna, som vanligtvis drar iväg under högtiden, riskerar att bli större till följd av inflationen. Vilken julklapp ska man då satsa på? Frida Bratt, sparekonom hos Nordnet Bank, ger ett tips.


Det är visserligen bara oktober, men i inflationstider kan det vara en god idé att ha lite framförhållning inför julen. På så vis kan man nämligen spara en slant. Här kan du läsa mer om hur du ska tänka för att ha råd med julklapparna och julmaten i år.

Julklappstipset under inflationen 2022

På grund av det rådande ekonomiska läget finns det en julklapp som kan vara särskilt passande att ge bort, enligt Frida Bratt som är sparekonom hos Nordnet Bank.

– Priserna har ökat och kan fortsätta upp lite till under hösten, men inflationen väntas toppa kring årsskiftet, samtidigt som många aktörer inom detaljhandeln står med stora lager. Det innebär att detta lager behöver säljas ut i början av nästa år i form av reor, säger hon till Nyheter24 och fortsätter:

– Det här kan man hålla koll på. Kanske kan presentkort, som mottagaren kan shoppa för när reorna i en del butiker kommer, kan vara något att lägga under granen?

Läs om ekonomens oro inför den dyra vintern här.

Jul
/