Så mycket tjänar Bauhaus vd.
Kenneth Litland är vd för byggvaruhuset Bauhaus, och för den insatsen får han inte en dålig peng. - Foto: Christine Olsson/TT och Fredrik Sandberg/TT

Miljonregn över Bauhaus-vd:n – så mycket tjänar han

Vid renoveringsplaner är det många som vänder sig till byggvaruhuset Bauhaus för att få tag i rätt virke eller färg. Därför är det inte så konstigt att företagets vd i Sverige håvar in rejäla stålar. Nyheter24 har tagit reda på hur mycket Kenneth Litland tjänar.


Bauhaus kan konsumenter hitta det mesta inom renovering som virke, byggnadsmaterial, VVS, och färg. Bauhaus grundades på 60-talet i den tyska staden Mannheim och har sedan dess öppnat i 19 länder, enligt företagets hemsida.

I Sverige slog Bauhaus upp sina portar år 1997, och i landet finns det i dag 22 varuhus.

Bauhaus omsätter 5,6 miljarder kronor

Hur går det för varuhuset då sett till affärerna? Jodå, de kan nog inte klaga. Enligt en artikel från år 2020 i den fackliga tidningen Byggnadsarbetaren omsätter Bauhaus 5,6 miljarder kronor, och är en av Sveriges mest lönsamma byggvarujättar.

Så mycket tjänar Bauhaus vd Kenneth Litland

Vd för byggvaruhuset i Sverige och Norge är 52-årige Kenneth Litland sedan ett flertal år tillbaka. Hur ser det egentligen ut på lönekontot för den som är svensk vd för den minst sagt framgångsrika varuhusjätten? Det har Nyheter24 tagit reda på.

Här kan du läsa hur mycket grundaren av Minecraft håvar in varje månad.

Enligt dokument som Nyheter24 tagit del av hade Kenneth Litland en fastställd förvärvsinkomst på 3 881 281 kronor, vilket innebär att han håvar in över 300 000 kronor i månaden.

Det fanns dock ett underskott av kapital på 17 169 kronor.

/
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig tusenlappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för mord i Uppsala i september

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.