Enligt Google har problemet i fråga lösts för flera år sedan. Arkivbild.
Enligt Google har problemet i fråga lösts för flera år sedan. Arkivbild. - Foto: TT

Google når miljardförlikning över insamlad data

Sökjätten Google ska betala motsvarande drygt fyra miljarder kronor efter att ha nått en förlikning med 40 amerikanska delstater gällande en utredning om hur företaget samlat in användares platsdata.


Delstaternas utredning inleddes efter att nyhetsbyrån AP 2018 avslöjat att Google fortsatte att samla in platsdata hos användare även när de aktivt stängt av spårningen.

"Den här förlikningen på 391,5 miljoner dollar är en historisk seger för konsumenter i en tid där vi förlitar oss alltmer på teknologi", säger Connecticuts justitieminister William Tong i ett uttalande.

"Platsdata är något av det känsligaste och mest värdefulla som Google samlar in och det finns en mängd skäl till att konsumenter kan tänkas vilja stänga av spårningen", säger han vidare.

Enligt Google har problemet i fråga lösts för flera år sedan.

TT
/
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

Attack mot militärbas i Irak

1 timme sedan
En person dödades och flera skadades i en attack från luften mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt källor i det irakiska inrikesministeriet och militären.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.