Minecraft-miljadären Jakob Porser är ett stort fan av Luleå hockey är lagets privata sponsor.
Minecraft-miljadären Jakob Porser är ett stort fan av Luleå hockey är lagets privata sponsor. - Foto: Damian Dovarganes/Pär Bäckström / TT

Minecraft-miljardärens enorma förmögenhet – så rik är Jakob Porser

Tack var Minecraft kunde Markus Persson, Carl Manneh och Jakob Porser sälja företaget Mojang för en hel förmögenhet. Det gav ett otroligt klirr i kassan – och gjorde Porser och de andra till mångmiljardärer.


Mojang Studios skapades av Markus Persson med syfte att utveckla det som skulle komma att bli världens bäst säljande spel – nämligen Minecraft. 

Tre år efter att spelet släpptes i sin helhet, såldes Mojang av Markus Persson och medgrundarna Jakob Porser och Carl Manneh till Microsoft, för 18 miljarder kronor, enligt Dagens Industri.

Här kan du läsa om Markus Perssons enorma förmögenhet.

Så stor är Jakob Porsers förmögenhet 

Enligt siffror som Nyheter24 tagit fram från Skatteverket hade Jakob Porser en taxerad inkomst på blygsamma 246 768 kronor, och ett överskott av kapital på 2 347 53 kronor år 2020. 

Men pengar finns på andra håll. Enligt bokslutet från Nutcage som är Porsers privata bolag, så har han en förmögenhet på 4,7 miljarder kronor, skriver DI.

Jacob Porser är även styrelsesuppleant i Notch Enterprises AB, där Markus Persson är vd. Enligt allabolag.se hade företaget tillgångar på nästan 13,4 miljarder kronor 2021.   

Spelkungens enorma förmögenhet – så mycket pengar tjänar Fredrik Österberg

/