Så här mycket tjänar Trafikverkets vd Roberto Maiorana.
Så här mycket tjänar Trafikverkets vd Roberto Maiorana. - Foto: Nils Petter Nilsson/Stefan Jerrevång/TT

Trafikverkets Roberto Maioranas lön – så mycket tjänar generaldirektören

Trafikverkets generaldirektör Roberto Maiorana tog över chefsstolen i början av året. Vad tjänar man på att styra en av Sveriges största statliga förvaltningsmyndigheter? Det har Nyheter24 tagit reda på.


Den 17 februari i år kommunicerade regeringen beslutet om att utse Roberto Maiorana, 60, som generaldirektör för Trafikverket. Maiorana tillträdde tjänsten som generaldirektör efter sin företrädare Lena Erixon.

Roberto Maiorana har lång erfarenhet inom transportbranschen, både i Sverige och internationellt. Han har tidigare haft flera ledande befattningar inom SAS men också inom Trafikverkets verksamhet.

Roberto har sedan 2016 suttit på chefsstolen över ett av Trafikverkets verksamhetsområden Trafik, en verksamhet med ca 1850 medarbetare indelade i fem områden i hela Sverige.

Så mycket tjänar Trafikverkets generaldirektör

Enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av hade Maiorana år 2020, vilket är de senaste uppgifterna som finns att tillgå, en förvärvsinkomst på 1 728 611. Det ger en månadslön på 144 050 kronor. Utöver inkomsten hade Roberto Maiorana ett underskott av kapital på 63 822 kronor.

Vad Roberto Maiorana tjänar på sin post som Trafikverkets generaldirektör återstår alltså att se.

/
/