Så här mycket tjänar Pågens vd Anders Carlsson Jerndal.
Så här mycket tjänar Pågens vd Anders Carlsson Jerndal. - Foto: Johan Nilsson/Pågen/TT

Anders Carlsson Jerndal – så mycket tjänar Pågens vd

Pågen bakar med kärlek! Är man dessutom bagerijättens vd tjänar man många gifflar på att axla chefsrollen. Så här mycket tjänar Pågens vd Anders Carlsson Jerndal på Sveriges favoritbröd.


Anders Carlsson Jerndal, 52, tog över som Pågens vd 1 september 2016. Jerndal har under flera år lett utvecklingen av Pågens marknadsledande position i landet. 

– Det är det vi på Pågen menar med att baka med kärlek. Jag är ödmjuk och mycket glad över att som vd få vara med om att fortsätta att utveckla Pågen tillsammans med våra duktiga medarbetare, sade Anders Carlsson Jerndal i ett tidigare pressmeddelande.

Pågens historia till svenskarnas favoritbröd

Bageriföretaget Pågens historia började som ett litet familjeföretag och är i dag Sveriges ledande bageri inom förpackat färskt bröd. Pågen får oss "att umgås med nära och kära, samlas kring bordet och njuta av det goda". 

Pågen är ett familjeföretag med en bagartradition som sträcker sig tillbaka till 1878. I dag finns det två bagerier och brödjätten har ett 40-tal olika matbröd i sitt sortiment.

Förmodligen har du ätit LingonGrova eller Hönökaka och Pågens mest sålda fikabröd - gifflar.

Så mycket tjänar Anders Carlsson Jerndal

Hur mycket tjänar då Pågen-profilen? Jerndal hade en fastställd förvärvsinkomst på 3 802 419 kronor för taxeringsåret 2020, enligt dokument från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av.

Anders Carlsson Jerndal har även ett överskott av kapital om 2 194 440 kronor. Han är även verksam i tio bolag med kopplingar till bageriimperiet enligt Allabolag