Magnus Hedberg är programledare för Lyxfällan – nu ger han sina bästa tips.
Magnus Hedberg är programledare för Lyxfällan. - Foto: Nyheter24 och Skärmavbild/TV3/Lyxfällan

Lyxfällan-Magnus varning – dyra misstagen du måste undvika: “Flera tusen i onödan”

I en tid med höjda räntor, skenande elpriser och en orolig omvärld är det fler än någonsin som ser över sin ekonomi. För Nyheter24 berättar Lyxfällan-experten Magnus Hedberg om misstagen du ska passa dig för – som kan stå dig riktigt dyrt.


Saftiga elräkningar, skenande matpriser och pengar som inte räcker till. Tillvaron har blivit betydligt dyrare för svenskarna och många ser sig ständigt om efter knep för att kunna spara några slantar varje månad. 

Men hur ska man egentligen bära sig åt för att utgifterna inte ska skena iväg? 

Lyxfällan-experten Magnus Hedberg om dyra misstagen att undvika

Magnus Hedberg är programledare för TV3:s långkörare Lyxfällan där han har hjälpt otaliga människor runt om i landet som hamnat i ekonomisk knipa. 

Här kan du läsa om när Magnus Hedberg slog tillbaka mot Lyxfällan-parets kritik – efter det rivna kontraktet.

Magnus Hedberg fattade nyligen ett chockerande beslut i Lyxfällan – och rev kontraktet. Foto: TV3/Lyxfällan

Det finns några vanliga misstag som man ska passa sig för att göra i inflationstider. I en intervju med Nyheter24 listar Magnus Hedberg några av de dyra fällor som han ser att många ofta hamnar i. Och en av de mest omfattande missarna är just något som Magnus Hedberg ofta ser i egenskap av expert i Lyxfällan. 

– Ett stort misstag, som väldigt många vi hjälper i Lyxfällan har gjort, är att man upprätthåller en fasad. Man kanske får en förändrad ekonomi men man vill fortsätta leva gött, och då behöver man ta lån för den konsumtionen. Då går man över en väldigt tydlig och väldigt hög tröskel till “the dark side” ekonomiskt, förklarar Lyxfällan-experten. 

Magnus Hedberg om dyra fällan att undvika: "Vanligt misstag"

Ytterligare ett vanligt misstag som Magnus Hedberg varnar för är något som de allra flesta gjort sig skyldiga till, i mer eller mindre utsträckning. Och det här kan i längden påverka din månadskostnad rejält. 

– Man drar på sig massa streamingtjänster och prenumerationer som ligger och dras från kontot. Förut fick man en räkning och agerade varje månad, men nu måste du agera för att avsluta något. 

Magnus Hedberg förklarar att det här är en miss som blivit allt vanligare i takt med att mer och mer dras på autogiro, då det är lättare att få en överblick när man får hem fysiska fakturor. 

– Nu när det bara ligger på autogiro så är det väldigt många som plötsligt har suttit och betalat på någonting i tre års tid. 149 spänn varje månad för någon prenumeration, eller någon extra kanal, som man faktiskt inte ens tittar på. Den där serien du ville se för tre år sedan kanske har tagit slut, men prenumerationen ligger kvar. Så det är ett vanligt misstag. 

Magnus Hedberg har under många års tid varit programledare för Lyxfällan. Foto: TV3/Lyxfällan

Lyxfällan-expertens varning: "Flera tusen helt i onödan"

Och många bäckar små gör sannerligen en stor å. De små summorna kan se överkomliga ut när de står för sig själva, men sammanlagt kan kostnaden skena iväg rejält. 

– Det här är småpengar. 99 spänn där, 149 där och 79 där. Men det är väldigt många idag som tillsammans lägger flera tusen på den typen av tjänster, kanske helt i onödan, förklarar Magnus Hedberg för Nyheter24 och fortsätter:  

– Där finns det mycket pengar att spara utan att ens behöva dra ner på livskvaliteten om det är outnyttjade prenumerationer. Så det är en vanlig vardagsfälla i dagens värld. 

Vill du ha fler spartips? Hör Magnus Hedberg berätta i videon nedan! 

/
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!