Teslas vd Elon Musk beskylls för att ha tankarna på annat håll – Twitter – när det går allt sämre för elbilstillverkaren. Arkivbild.
Teslas vd Elon Musk beskylls för att ha tankarna på annat håll – Twitter – när det går allt sämre för elbilstillverkaren. Arkivbild. - Foto: TT

Tesla mot värsta börsmånaden – och året

Elbilstillverkaren Tesla går mot sin sämsta börsmånad och börsår – medan vd:n Elon Musk beskylls för att ha sovit vid ratten, skriver CNBC.


När börsen stängde på tisdagen hade aktien rasat 11,4 procent. Det innebär en nedgång på 44 procent hittills i december – vilket är den sämsta månaden hittills, eftersom aktien tidigare aldrig har fallit mer än 25 procent på en månad.

Under 2022 har aktien hittills tappat nära 70 procent och sedan toppnoteringen i november 2021 över 70 procent.

Det senaste fallet kommer sedan The Wall Street Journal rapporterat att biltillverkaren kommer fortsätta tvingas till ett produktionsstopp vid bolagets största fabrik i Shanghai på grund av covid-relaterade problem.

Även Musks egna omfattande försäljningar av Tesla-aktier anses utgöra en stor orsak till bolagets kraftiga börsfall.

Men han anklagas även för att på senare tid ha haft allt för stort fokus på sitt köp av Twitter. Där har han skapat kontroverser genom diverse oönskade policyändringar.

Analytikern Daniel Ives vid Wedbush Securities skriver i en rapport på tisdagen att Musks ledarskap kan ha bidragit till djupare problem för Tesla och säger att vd:n ses som ledaren som "sov vid ratten".

TT
/
/
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.

Så går det för nätläkarna Kry, Min Doktor och Doktor24

Kry förlorade nästan två miljarder i årstakt. Men bolagets vd kallar det för en "jättebra position" i sitt pressmeddelande. Och sedan dess har det vänt uppåt, säger man. Flera konkurrenter har också goda nyheter. Nyheter24 har tittat närmare på nätläkarna.

Fler döms för påskupploppen i Malmö

Ytterligare sex personer döms för inblandning i påskupploppen 2022, rapporterar P4 Malmöhus.

Populära pålägg återkallas – kan innehålla listeria

Axfood återkallar två pålägg efter att listeria upptäckts vid en rutinkontroll.

Ryskt militärplan i krasch utanför Krim

Ett ryskt militärplan har kraschat ned i vattnet utanför ockuperade Krim, meddelar den av Ryssland tillsatte guvernören i Sevastopol, Michail Razvozjajev.