Wallenbergsfärens maktbolag Investor, med vd Johan Forssell, summerar resultat och föreslår utdelning för 2022. Arkivbild
Wallenbergsfärens maktbolag Investor, med vd Johan Forssell, summerar resultat och föreslår utdelning för 2022. Arkivbild - Foto: TT

Investor höjer utdelningen med 10 procent

Wallenbergsfärens maktbolag Investors styrelse föreslår en utdelning på 4:40 kronor per aktie. Det är en höjning med 10 procent jämfört med fjolårets utdelning på 4 kronor per aktie.


I bokslutet redovisar bolaget ett substansvärde – det vill säga skillnaden på marknadsvärdet på bolagets tillgångar och skulder – på 673,2 miljarder kronor vid årsskiftet, motsvarande 220 kronor per aktie. Det är en ökning med 7 procent, inklusive återlagd utdelning, under fjärde kvartalet.

"Mycket av det som präglade 2022 kommer utan tvekan att prägla även 2023. Osäkerheten är stor, men Investor och våra företag är väl förberedda för att hantera de utmaningar och tillvarata de möjligheter som ligger framför oss", skriver vd Johan Forssell i en kommentar.

TT
/
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Utökade EU-sanktioner mot Iran på väg

Marabou återkallar mjölkchoklad efter larm

Marabous mjölkchoklad kan innehålla spår av mandel och vissa förpackningar återkallas, meddelar ägarbolaget Mondelez.

Bryssel stoppar ytterhögerns möte – kritiseras

Myndigheterna i Bryssel har stoppat ett möte med europeiska politiker från ytterhögern, med hänvisning till säkerheten. Bland talarna fanns bland andra den kontroversielle brittiske EU-kritikern Nigel Farage och Ungerns president Viktor Orbán.

Flöjtkråkan och hunden – återförenade vänner

Den osannolika vänskapen mellan en fågel och en hund i australiska Queensland får fortsätta. Kompisarna har hundratusentals följare på Instagram, men deras vänskap blev för några veckor abrupt avbruten.

Polisen i Karlstad rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i ett flerfamiljshus i Skåre", skriver polisen på sin hemsida.

Trump startar strömningstjänst

1 timme sedan
Ex-presidenten Donald Trumps mediekoncern Trump Media & Technology Group ska lansera en strömningstjänst – samtidigt som bolaget fortsätter att rasa på USA-börsen.