Elon Musk i samband med ett besök i norska Stavanger förra året. Arkivbild.
Elon Musk i samband med ett besök i norska Stavanger förra året. Arkivbild. - Foto: TT

Musk vittnar för att försvara Tesla-tweet

Elon Musk har vittnat för att försvara ett Twitterinlägg från 2018 då han skrev om att köpa ut Tesla från börsen i New York.


Musk, som i fjol köpte Twitter, sade under rättegången i San Francisco att det "mest demokratiska sättet" att kommunicera med investerare är via Twitter.

— Jag bryr mig mycket om privata investerare, sade han under utfrågningen.

Musk sade att han "tror att man kan vara fullständigt sanningsenlig" på Twitter.

— Men kan du vara heltäckande? Naturligtvis inte.

Musk anklagas för att ha agerat vilseledande och marknadspåverkande när han 2018 twittrade att han övervägde köpa ut elbilstillverkaren från börsen. Han sade sig också ha säkrat finansiering. Tilltaget skickade in Tesla-aktien i turbulens, handelsstopp och volatilitet.

En rad investerare har nu tagit Musk till federal domstol för att avgöra om han är skadeståndsskyldig. Investerarna anser att miljardären är ansvarig för den ekonomiska förlust som de drabbats av.

Musk tonar dock ner hur stor påverkan hans inlägg haft och säger att han också twittrat om att han tyckt att aktien varit för dyr men att den efter det blivit ännu dyrare, vilket han beskriver som ologiskt.

— Vad jag försöker säga är att orsakssambandet helt klart inte är där bara på grund av en tweet.

Musk har redan betalat böter till USA:s finansinspektion SEC för sitt Twittertilltag i en separat rättsprocess.

Inför rättegången vädjade Musks advokater om att flytta rättegången från Kalifornien till Texas. Man hävdade att det skulle bli svårt att ta fram en opartisk jury i Kalifornien eftersom miljardärens Twitterköp lett till protester och negativ publicitet i delstaten.

TT
/
/
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stopp för fler hotell i Amsterdam

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

1 timme sedan
Den assyriske biskop som knivhöggs vid ett dåd i en kyrka i västra Sydney tidigare i veckan meddelar att han förlåter den som attackerade honom.

Explosion i Trelleborg

1 timme sedan
Någon form av explosion har skett vid en bostadsföretags lokal i ett bostadsområde i östra Trelleborg. Det hela utreds som misstänkt allmänfarlig ödeläggelse, skriver polisen på sin hemsida.

Trelleborg: Polisen rapporterar om detonation

2 timmar sedan
"Flera polispatruller beordrades till Syster Jennys Väg i Trelleborg med anledning av en sprängning/detonation.", skriver polisen på sin hemsida.

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

2 timmar sedan
Det blir inget av fackförbundet Kommunals varslade strejk på torsdagen – men flera verksamheter kommer ändå att påverkas, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Styrande partiet vinner i Kroatien

2 timmar sedan
Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenkovic i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien.