Stockholm

Årets fattigaste dag: Så kan du spara 9 500 kronor om året – med bankens knep

Bankens spartips får dig att spara flera tusen kronor om året
Bankens spartips får dig att spara flera tusen kronor om året. Foto: Henrik Montgomery/Jessica Gow/TT

Den 24 januari sägs vara årets fattigaste dag, en dag då det ekar tomt i många svenskars plånböcker. Här är bankens bästa spartips som kommer ge dig mer pengar i slutet av varje månad.


Läs mer

Icabanken delar på sin hemsida med sig av konkreta tips på hur du sparar pengar i ekonomiskt svåra stunder.

Sluta snusa och säga upp onödiga prenumerationer

Banken skriver att man kan tänka på att ta med sig matlådor och inte bara köpa mat ute. Är matlådorna gjorda på ett storkok av säsongens primörer kommer även det få ner kostnaden och göra att du sparar pengar.

Man kan även tänka på att säga upp sina onödiga prenumerationstjänster. Hur många gånger går du till gymmet egentligen, är gymkortet verkligen värt sin månadskostnad? En promenad i naturen eller träning på något av stadens gratis utegym kan vara minst lika givande och härligt men framförallt helt gratis.

Ett ytterligare sparknep som Icabanken delar på sin hemsida är att sluta snusa. Skulle du snusa fyra snusdosor i veckan för 45 kronor styck är det en kostnad på 180 kronor i veckan. På ett år skulle det bli en kostnad på 9 380 kronor. Att sluta snusa hade alltså fått dig att spara nästan 9 500 kronor.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.