Willys uppger att de sänkt priset på 500 varor bara i mars.
Willys uppger att de sänkt priset på 500 varor bara i mars. - Foto: Johan Engman/Fredrik Sandberg/TT

Willys svar på priskriget: "Vi har sänkt 500 varor"

Efter att Lidl gått ut med att de sänker priset på över 100 varor, följde Ica och Coop efter lågprisjätten. Nu kommer Willy svar på konkurrenternas dumpade priser.


Den 27 mars gick Lidl ut med att det sänker priset på 132 varor, några av produkterna som blev billigare var lättmjölk, kycklingfilé och rostbröd. 

Här kan du läsa hela listan över Lidls prissänkta livsmedel.

Ica och Coop sänker priserna

Kort därefter hakade Ica på och meddelade att de sänker priset på 300 varor. Däremot kommer de nya priserna inte att börja gälla fören efter påsk, vilket skapat irritation bland kunderna. 

"Ni har mage att sätta prissänkning till efter påsk... det gäller att klämma ut det sista ur folks plånböcker", skriver en person på Icas Instagram.

Här kan du läsa om varför Ica sänker priserna först efter påsk.

Även Coop följde Ica och Lidls exempel och sänkte priset på frukt och grönsaker. 

Willys svar i priskriget på mat 

Nu kommer Willys svar på priskriget. Enligt kommunikationschefen Johanna Eurén har butiken sänkt priserna på över 500 varor i mars, och mer är att vänta. 

"Det är inget som vi har gått ut och gjort något utspel kring för det är så här vi jobbar till vardags. Vi stannar inte vid någon symbolisk prissänkning på några hundra artiklar under en avgränsad period utan det är så här vi jobbar hela tiden.", skriver hon i ett mejl till Nyheter24.

Här kan du läsa om raseriet mot Willys – kunderna hotar med att byta butik.

/
Ica
/
/