Det finns några riktiga dyrgripar från Ikea.
Det finns några riktiga dyrgripar från Ikea. - Foto: Jessica Gow/TT och Pressbild/Ikea

Dyraste Ikea-möblerna som någonsin sålts – här är de svindlande slutpriserna

Den som genom åren införskaffat möbler på Ikea kan sitta på riktiga dyrgripar. Nyheter24 listar några av de dyraste Ikea-möblerna som sålts på auktion.


I dag är det förmodligen svårt att hitta ett hem i Sverige som inte innehåller åtminstone en pryl från möbeljätten Ikea. Faktum är att möbler från Ikea visat sig kunna vara en riktigt bra investering – åtminstone i vissa fall.

Nyheter24 listar fem av de dyraste Ikea-möblerna som någonsin sålts på auktion.

"Skye" från Ikea såldes för 9 500 kronor

Vilstolen "Skye", designad av Tord Björklund för Ikea under 1980-talet, har blivit en riktig dyrgrip. Från att ha kostat drygt 1 825 kronor 1987 har den på senare år sålts för flera tusentals kronor. År 2020 såldes en "Skye"-stol för 9 500 kronor vid Stadsauktionen i Sundsvall. 

Foto: Pressbild/Stadsauktionen Sundsvall

Så får du gratis glass på Ikea – med hemliga knepet

"Åke" från Ikea såldes för 19 000 kronor

Fåtöljen "Åke" kostade närmare 200 kronor när den såldes på Ikea år 1956. I april 2022 såldes just en "Åke"-fåtölj, som ofta misstas för den danska designfåtöljen "Clam Chair" av Philip Arctander, för hela 19 000 kronor vid auktionshuset Wright.

"Impala" från Ikea såldes för 24 000 kronor

"Impala"-gruppen, formgiven av Gillis Lundgren, kostade drygt 455 kronor på Ikea under 1970-talet. År 2020 såldes en "Impala"-fåtölj för betydligt mer än så: 24 000 kronor.

Foto: Pressbild/Ikea

"Cavelli" från Ikea såldes för 189 000 kronor

I maj 2022 såldes fåtöljen "Cavelli", formgiven av Bengt Ruda för Ikea år 1958, för svindlande 189 875 kronor vid Bukowskis. Detta gör fåtöljen, som endast ska ha tillverkats i fem exemplar, till den dyraste Ikea-möbeln som någonsin sålts på auktion.

Foto: Pressbild/Bukowskis

Källor: Barnebys och Bukowskis

Läs alla våra artiklar om Ikea här.

Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Han bor mitt i USA:s gränskris

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda – hade 270 000 kronor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

1 timme sedan
Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

1 timme sedan
Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.