Båda näringslivsprofilerna, Percy Nilsson och Dan Olofsson, frias från insidermål. Arkivbild.
Båda näringslivsprofilerna, Percy Nilsson och Dan Olofsson, frias från insidermål. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Hovrätten friar Dan Olofsson i insidermål

Svea hovrätt friar näringslivsprofilerna Percy Nilsson och Dan Olofsson från insiderbrott i samband med försäljningen av fastighetsbolaget Victoria Park.


I Dan Olofssons fall så ändrar alltså hovrätten tingsrättens tidigare dom där han fälldes för att ha röjt insiderinformation.

I det uppmärksammade sms:et som Olofsson ska ha skickat till Percy Nilsson stod:

"Hej Percy. Kommer ett bud i morgon på Victoria Park på 38 kr. Insiderinformation således som får hanteras varsamt. Jag har accepterat detta bud men inte det tidigare från Starwood. Dan".

Men Percy Nilsson ska i tingsrätten ha sagt att han sällan köper aktier och inte efter någons köpråd, och att han inte påverkats av informationen i det aktuella fallet.

"Vad gäller den person som hovrätten frikänt från obehörigt röjande av insiderinformation har det visserligen objektivt sett varit fråga om ett röjandebrott, men åklagaren har enligt hovrätten inte bevisat att personen haft uppsåt", säger hovrättsrådet Claes Lewenhaupt i ett pressmeddelande.

De aktuella aktieköpen gjordes 2018.

TT
Senaste nytt

Polisen i Värnamo rapporterar om trafikolycka

Permobil-bunden kund kunde inte komma ut ur Coop: "Man är ju kund som alla andra"

På en Coop-butik i Västerås kan inte rullstolsbundna, människor med permobiler och barnvagnar ta sig ut utan personalens hjälp.

Minst 20 döda i bussolycka i Italien

Minst 20 personer har omkommit sedan en buss fallit från en bro i Venedig i Italien på tisdagskvällen, rapporterar lokala medier.

"Katastrofalt" besked för SAS-aktieägarna

SAS-aktien avnoteras från börsen. 137 000 svenskar får nu se sitt värde gå upp i rök. "Katastrofalt", enligt Aktiespararnas vd Joacim Olsson.

Sommarens extremväder bakom tågförseningar

1 timme sedan
Preliminära siffror för juni–augusti visar att 86,7 procent av de svenska persontågen kom fram i tid under sommaren. Det är en minskning på 3,2 procentenheter jämfört med samma period förra året, enligt Trafikverket.

Polisen rapporterar om brand, Malmö

1 timme sedan
"Sorgenfri. Brand i fordon.", skriver polisen på sin hemsida.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.