Båda näringslivsprofilerna, Percy Nilsson och Dan Olofsson, frias från insidermål. Arkivbild.
Båda näringslivsprofilerna, Percy Nilsson och Dan Olofsson, frias från insidermål. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Hovrätten friar Dan Olofsson i insidermål

Svea hovrätt friar näringslivsprofilerna Percy Nilsson och Dan Olofsson från insiderbrott i samband med försäljningen av fastighetsbolaget Victoria Park.


I Dan Olofssons fall så ändrar alltså hovrätten tingsrättens tidigare dom där han fälldes för att ha röjt insiderinformation.

I det uppmärksammade sms:et som Olofsson ska ha skickat till Percy Nilsson stod:

"Hej Percy. Kommer ett bud i morgon på Victoria Park på 38 kr. Insiderinformation således som får hanteras varsamt. Jag har accepterat detta bud men inte det tidigare från Starwood. Dan".

Men Percy Nilsson ska i tingsrätten ha sagt att han sällan köper aktier och inte efter någons köpråd, och att han inte påverkats av informationen i det aktuella fallet.

"Vad gäller den person som hovrätten frikänt från obehörigt röjande av insiderinformation har det visserligen objektivt sett varit fråga om ett röjandebrott, men åklagaren har enligt hovrätten inte bevisat att personen haft uppsåt", säger hovrättsrådet Claes Lewenhaupt i ett pressmeddelande.

De aktuella aktieköpen gjordes 2018.

TT
Senaste nytt

Expert: Svårt för Armenien att överge Ryssland

Höga odds för upptäckter om rymdens mysterier

Pyttesmå partiklar eller listiga material tros ha större chans att ge årets fysikpris än avlägsna galaxer och rymdmysterier. Tidigast klockan 11.45 i dag vet vi vem som tilldelats årets Nobelpris i fysik.

Lärare döms – sparkade elev i skrevet

1 timme sedan
En biologilektion på en gymnasieskola i Uppsala spårade ur i november förra året. Läraren tappade helt kontrollen över den stökiga lektionen och det slutade med att han sparkade en elev i skrevet.

Nedåt i Tokyo och Hongkong

1 timme sedan
Det var nedåt i öppningen på börserna i Tokyo och Hongkong i tisdagens handel, drygt en procent ner för de tre ledande indexen.

Läkemedelsverket vill styra upp kontroll av CBD

2 timmar sedan
Läkemedelsverket vill se bättre myndighetssamverkan kring kontrollen av produkter med låg THC-halt, enligt ett pressmeddelande.

Miljoner ankor vaccineras mot fågelinfluensa

2 timmar sedan
Frankrike har inlett arbetet med att vaccinera miljontals ankor mot fågelinfluensan. Detta med förhoppning om att undvika masslakt vilket industrin tvingats till de senaste åren.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.