Ilija Batljan är grundare av bland annat fastighetsbolaget SBB. Arkivbild.
Ilija Batljan är grundare av bland annat fastighetsbolaget SBB. Arkivbild. - Foto: Stina Stjernkvist/SvD/TT

Ilija Batljans bolag gick back 510 miljoner

Ilija Batljan Invest, som är storägare i krisande fastighetsbolaget SBB, gick 511 miljoner kronor back under årets första kvartal. Det framgår av bolagets delårsrapport som släpptes på torsdagskvällen, och kan jämföras med en förlust på 246 miljoner första kvartalet 2022.


Bolaget, som är helägt av SBB-grundaren Ilija Batljan, hade en nettoomsättning på 5,5 miljoner kronor under första kvartalet i år.

Bolaget skriver att "kvartalet präglats av stor osäkerhet med stigande räntor, fortsatt hög inflation och kreditåtstramning", och att "resultat från andelar i intressebolag/joint ventures uppgick under kvartalet till –339 miljoner kronor".

I slutet av maj meddelade Ilija Batljan Invest att bolaget på obestämd tid skjuter upp räntebetalningarna på sina utestående så kallade hybridobligationer. Även delårsrapporten sköts upp.

TT
Senaste nytt

Tonåringar i rätten för hängningsmord

Indien ber kanadensiska diplomater resa hem

Indien har gjort klart att ett fyrtiotal kanadensiska diplomater måste lämna landet inom en vecka, uppger källor till Financial Times.

Svag krona gör statsskulden dyrare

Den svaga kronan gör den svenska statsskulden högre. För att minska valutarisken säljer Riksgälden svenska kronor, men statens bank tror inte att det ska pressa kronans värde.

Expert: Svårt för Armenien att överge Ryssland

Över 100 000 flyktingar från Nagorno-Karabach, en ilsken opposition som kräver hans avgång och en alltmer sviktande relation med Armeniens främsta allierade. Premiärminister Nikol Pasjinjan tvingas nu balansera mellan Ryssland och väst.

Höga odds för upptäckter om rymdens mysterier

1 timme sedan
Pyttesmå partiklar eller listiga material tros ha större chans att ge årets fysikpris än avlägsna galaxer och rymdmysterier. Tidigast klockan 11.45 i dag vet vi vem som tilldelats årets Nobelpris i fysik.

Lärare döms – sparkade elev i skrevet

2 timmar sedan
En biologilektion på en gymnasieskola i Uppsala spårade ur i november förra året. Läraren tappade helt kontrollen över den stökiga lektionen och det slutade med att han sparkade en elev i skrevet.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.