Nöjesparken Gröna Lund i Stockholm pausar alla inköp från chokladtillverkaren Mondelez. Arkivbild.
Nöjesparken Gröna Lund i Stockholm pausar alla inköp från chokladtillverkaren Mondelez. Arkivbild. - Foto: Christine Olsson/TT

Ytterligare nöjesparker stoppar Marabou

Nu väljer Nöjesarrangören Parks and Resorts, där Gröna Lund, Kolmården, Furuvik och Skara Sommarlandatt ingår, att bojkotta Maraboutillverkaren Mondelez.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

"Trots att vi endast har svenska produkter från Marabou och Mondelez Sverige i våra parker kan vi inte bortse från att deras moderbolag Mondelez fortfarande bedriver affärsverksamhet i Ryssland och har svartlistats av Ukraina", skriver företaget i ett pressmeddelande.

Planerar att sälja ut lagret

Tidigare har även nöjesparken Liseberg i Göteborg tillfälligt stoppat alla inköp från Mondelez. Där planerar man att sälja ut lagret av Mondelez produkter och senare i sommar kommer chokladhjulen med Marabou-, Toblerone-, Daim- och Oreo-produkter att ersättas av andra vinster.

Mondelez: Riskerar att hamna i fel händer

I torsdags meddelade Mondelez att bolaget kommer att separera sin ryska verksamhet från övriga marknader senare i år. Anledningen till att man inte lägger ned verksamheten i landet är, enligt Mondelez, att intäkterna då hade riskerat att hamna i händerna på en annan part "som hade kunnat använda dem för att skydda sina egna intressen".

Frågan om Marabou i framtiden ska få kalla sig kunglig hovleverantör är just nu uppe till prövning hos hovet, som uppger att man under senaste två åren inte köpt några Marabou-produkter.

TT
/
/
/
/
/
/
/