Sugen på att slippa gå till kontoret?
Sugen på att slippa gå till kontoret? - Foto: Henrik Montgomery/TT & Pexels

Fem oväntade distansjobb – med månadslön på över 40 000

Vill du börja jobba på distans? Då har du kommit rätt. Här är fem oväntade yrken där du slipper gå till kontoret – och tjänar 39 800 kronor i månaden.


För den som vill jobba distans finns det traditionellt inte så många olika yrken att välja på. Ofta är det telefonförsäljning och kundsupport som syns i arbetsannonserna. 

Men det finns även yrken där det går att jobba hemifrån som man inte tänker på i första taget, och där lönen dessutom är riktigt bra. 

Här är jobben med månadslön på över 44 000 kronor – och kort utbildning

Elsäkerhetexpert

Här krävs att du är utbildad civilingenjör, och sedan läser en påbyggnadskurs i elsäkerhet. Men efter det, så är du redo för ett välbetalt distansjobb.

Genomsnittslön: 45 100 kronor.

Lösningsarkitekt 

Som lösningsarktiekt kan du göra mycket av arbetet online, men då krävs att du är bra på att kommunicera så att du förstår dina kunders önskemål. 

Genomsnittslön: 51 600 kronor.

Psykolog 

Ett yrke som förknippas med personliga möten. Men med dagens utveckling av sjukvårdsappar och att det blir allt vanligare med digitala vårdmöten, så är det nu inga konstigheter att "träffa" sin psykolog på distans. 

Genomsnittslön: 42 200 kronor. 

Barnsjuksköterska 

Precis som för psykologer, så sker allt fler vårdmöten digitalt. Som utbildad specialistsjuksköterska kan du ge vård hemifrån till patienter över hela Sverige. 

Genomsnittslön: 41 300 kronor.

Optiker 

Återigen är det tekniken som möjliggör hemmajobb. I dag går det alldeles utmärkt att utföra syntest och undersökningar digitalt.

Genomsnittslön 39 800 kronor. 

Källor: jobbland.se och framtid.se

Här är 32 utbildningar du ska plugga – om du vill vara säker på att få jobb

/