Nyheter24 har talat med pengacoachen om hur du, med enkla tips, kan spara hundralappar på matinköpen.
Nyheter24 har talat med pengacoachen om hur du, med enkla tips, kan spara hundralappar på matinköpen. - Foto: Fredrik Sandberg/TT

Spara hundralappar på mat varje månad – med 5 enkla knep: ”Shoppa smart”

När det blåser hårda vindar runt privatekonomin är det viktigt att vara medveten om knepen för att hålla nere utgifterna. Matinköpen kan spara dig flera hundra varje månad, enligt pengacoachen Mathilda Vernersson, som Nyheter24 talat med.


I tider där omkostnaderna ökat för de flesta hushållen är det många som värnar om att hålla i pengarna när lönen anländer, något som ofta kan upplevas som svårt med en stram budget. 

8 lagliga saker du kan göra om du behöver pengar snabbt

Minska utgifterna och spara pengar

När kostnaderna springer iväg finns det flera områden du kan se över för att på så sätt skapa utrymme för att pengarna stannar längre på kontot. Nyheter24 har talat med pengacoachen och bloggaren Mathilda Vernersson som driver bloggen "Över till annat" som dagligen delar med sig spartips kring privatekonomi.

Hon menar att du kan göra flera saker för att dels minska utgifterna när det kommer till matinköpen, för att på så vis också spara pengar.

– Det finns mängder att göra som att rensa upp hemma och sälja det som man inte använder, jobba med hemlagat istället för utemat, planera dina matinköp så snabbmat kan undvikas, säger hon.

Lyxfällan-Magnus varning – dyra misstagen du måste undvika: “Flera tusen i onödan”

Här är pengacoachens 5 bästa knep

När det kommer till matinköp finns det 5 enkla knep som hjälper dig att minska utgifterna och spara pengar.

  • Leta och använd kuponger när du handlar
  • Leta efter cashback-erbjudanden för att få återbäring på utgifterna
  • Jämför priser mellan butikerna och varorna
  • Shoppa smart – planera dina inköp
  • Revidera alla prenumerationstjänster – det minskar de totala utgifterna

Pengacoachen menar att om du förhåller dig till dessa fem steg kan det hjälpa dig att spara stora pengar i det långa loppet samtidigt som du håller nere dina utgifter när du handlar. Genom att ta del av reklamblad och kuponger som ger dig nedsatt pris på varor i kombination med att ha koll på vilka cashback-erbjudanden som gäller kan du minska dina kostnader med 10-20 procent, förklarar hon.

– Om du ska shoppa, så shoppa smart. Att revidera alla prenumerationstjänster kan spara dig hundralappar varje månad.

Här är utgifterna som ruinerar dig utan att du märker det: ”Det mjölkar ur…”

/
/