Nyheter24 har pratat med Sandra "Framtidsgurun" Karlsson om hur man kan spara hundralappar med enkla metoder.
Nyheter24 har pratat med Sandra "Framtidsgurun" Karlsson om hur man kan spara hundralappar med enkla metoder. - Foto: Fredrik Sandberg/TT & Henrik Montgomery/TT

Spara hundralappar varje vecka – med enkla knepet: "Tid är pengar"

Det råder ett tufft ekonomiskt klimat i Sverige för tillfället. Nyheter24 har pratat med ekonomibloggaren Sandra Karlsson om knepen du måste känna till och som hjälper dig att spara hundralappar varje vecka.


I tider där räntor höjs och priser på livs- och drivmedel är högre än på länge kan det vara svårt att hitta ett fungerande sätt för att lägga undan pengar från lönen.

Därför har Nyheter24 pratat med ekonomibloggaren Sandra Karlsson, som driver bloggen "Framtidsgurun". Hon delar dagligen med sig av spartips och hur man kan tänka kring sin privatekonomi. Hon berättar att det finns flera sätt att spara pengar på, vilket i längden kan hjälpa dig att bygga upp ett sparande.

– Mina bästa tips är att tänka sig för när man handlar. Tänk storpack när du handlar mat istället för mindre förpackningar då kilo- och literpriset oftast är lägre. Tänk frysta livsmedel före färska eftersom de håller längre.

Här kan du läsa om hur ekonomin påverkas av en skilsmässa.

Skippa utelunchen – spara hundralappar

Hon betonar även vikten av att planera sina måltider vilket kan göra en stor skillnad sett över en hel månad. 

– Genom att även planera sina måltider kan en matlåda gå på 30 kronor per dag istället för 120 kronor per dag om du köper utelunch. 

Genom att tänka om kring luncherna kan du alltså spara hundralappar varje vecka. Pengar som med glädje kan hamna på sparkontot istället. 

Ett annat knep som bör undvikas är att dra fram betalkortet och konsumera något utan eftertanke. Det viktiga är då att ställa dig frågan om det du vill lägga pengar på verkligen är nödvändigt. 

– Ställ det i perspektiv med hur många extra timmar på jobbet behöver man arbeta för att "kompensera" för köpet. Tänk att tid är pengar, säger Sandra Karlsson.

I slutändan kan alltså ett medvetet tänk och planerande kring måltider, även jobblunchen, generera hundralappar, om inte tusenlappar, över tid. 

Här är 5 enkla knep – som hjälper dig att hitta drömjobbet

Senaste nytt

Tre döda i skjutning i Nevada

Senaten i USA blockar Ukrainastöd

1 timme sedan
Republikanerna i den amerikanska senaten blockerar tills vidare en fortsatt debatt om president Bidens stödpaket för Ukraina, Israel och Taiwan, rapporterar Politico.

Sundsvall: Polisen rapporterar om försvunnen person

2 timmar sedan
"Försvunnen person Alnö, Sundsvall", skriver polisen på sin hemsida.

En svensk bland de skadade – efter skottlossning i Bryssel

3 timmar sedan
En svensk har skadats i en skottlossning i de centrala delarna av Belgiens huvudstad Bryssel, bekräftar EU-parlamentarikern Jörgen Warborn för TT. – Det är en medarbetare till oss, just nu vill jag inte säga mer än så, säger Warborn.

Fordon kvar i skredområdet i Stenungsund

3 timmar sedan
Flera fordon som hamnade mitt i jordskredet på E6 utanför Stenungsund står fortfarande kvar. Det handlar om en buss, en lätt lastbil och några personbilar som ännu inte bärgats från rasmassorna.

Nedåt på USA-börsen

3 timmar sedan
De ledande amerikanska aktieindexen fortsatte sin resa nedåt under onsdagens handel.