Mat som säljs inne på Swedavias flygplatser ska inte få vara mer än tio procent dyrare än motsvarande produkt som säljs i stan. Arkivbild.
Mat som säljs inne på Swedavias flygplatser ska inte få vara mer än tio procent dyrare än motsvarande produkt som säljs i stan. Arkivbild. - Foto: Fredrik Sandberg/TT

Swedavia inför pristak på flygplatsmat

Swedavia ska införa pristak på mat på de flygplatser som bolaget driver, däribland Arlanda och Landvetter, skriver Dagens industri.


Priserna i flygplatsernas kiosker, kaféer och restauranger ska inte vara mer än tio procent högre än motsvarande produkter som säljs inne i stan, enligt bolagets marknadschef Charlotte Ljunggren.

— När vi gjorde en stor konsumentundersökning var prisvärde en av flera viktiga aspekter. Därför ska vi nu införa ett pristak tillsammans med att öka bredd och variation i utbudet, säger hon till tidningen.

Prisskillnaden på tio procent motiveras med att det tillkommer kostnader för att driva en verksamhet på en flygplats, bland annat måste alla produkter röntgas på väg in till flygplatsen och personalen måste dessutom utbildas i säkerhet, skriver Di.

Det statliga bolaget Swedavia driver tio flygplatser i Sverige.

TT
/