Arbetsförmedlingen delar fyra knep för hur du kan hitta drömjobbet på nytt.
Arbetsförmedlingen delar fyra knep för hur du kan hitta drömjobbet på nytt. - Foto: Jessica Gow/TT & Pexels

Då måste du byta yrke - och så hittar du ditt drömjobb 

Har du tröttnat på jobbet eller är ditt yrke på väg att ersättas av annan teknik? Då kan det vara läge att börja se dig om efter en ny utmaning. Du kan hitta drömjobbet på nytt med fyra enkla tips.


Går du i tankar på att byta jobb? Eller är ditt jobb på väg att ersättas av mer avancerad och utvecklad AI-teknologi? Oavsett om ditt yrke har eller kan komma att ersättas av artificiell intelligens eller om du rent av bara har tröttnat och vill byta jobb, så finns det verktyg för hur du ska kunna ställa din kompetens till förfogande på annat håll – och förhoppnings hitta det nya drömjobbet. 

I de fall du upplever något av detta – då kan det helt enkelt vara läge att söka dig om efter en ny utmaning i livet. 

Det här ska du INTE säga på lönesamtalet

Fyra tips: Så hittar du drömjobbet på nytt

Arbetsförmedlingens hemsida redogörs fyra tips för hur du på ett enklare och effektivare sätt ska kunna ta reda på om du kan göra skillnad någon annanstans. Och på så vis hjälpa dig att hitta ett nytt drömjobb. 

1. Tänk igenom vad du tycker passar dig

Genom att ta reda på vad just du är bra på och har kompetens inom är en bra utgångspunkt för att du ska hitta ett jobb som passar dig. 

2. Du kan alltid skola om dig till ett nytt yrke

Det är aldrig för sent att vidareutbilda sig. Vissa yrken kan till och med kräva att du sätter dig vid skolbänken igen. Det handlar helt enkelt om vilket yrke du vill satsa på. 

3. Lär dig om yrket som intresserar dig

På Arbetsförmedlingens hemsida kan du läsa om om hundratals yrken och vad det innebär att jobba inom olika branscher. Genom att läsa på vad det innebär att lära dig ett nytt yrke, på så sätt vet du om just det jobbet kan vara rätt för dig.

4. Se vilka jobb som är tillgängliga

Din erfarenhet och kompetens kanske är tillräcklig inom ett nytt yrkesområde. Då är det värt att se över vilka lediga jobb som utannonseras här och nu. 

De vanligaste misstagen på arbetsintervjun – enligt rekryteraren

/