I Hongkong återupptogs handeln i den krisdrabbade kinesiska fastighetsjätten Evergrande. Arkivbild.
I Hongkong återupptogs handeln i den krisdrabbade kinesiska fastighetsjätten Evergrande. Arkivbild. - Foto: Eugene Hoshiko/AP/TT

Nedåt i Tokyo och Hongkong

Det var nedåt i öppningen på börserna i Tokyo och Hongkong i tisdagens handel, drygt en procent ner för de tre ledande indexen.


I Hongkong återupptogs handeln i den krisdrabbade kinesiska fastighetsjätten Evergrande efter ett stopp infört i torsdags förra veckan. Stoppet kom efter att det blev känt att Evergrandes chef misstänktes för brott och övervakas av polisen.

Börserna i Fastlandskina och Sydkorea har helgstängt.

TT
/
Senaste nytt

Borlänge: Polisen rapporterar om misshandel

Tränare våldtog kvinna med funktionsvariation

En man i 60-årsåldern döms för att vid två tillfällen ha våldtagit en kvinna samt för att ha ofredat henne sexuellt ytterligare två gånger, rapporterar Bohusläningen. Övergreppen skedde när mannen, som var kvinnans idrottstränare, skjutsade henne från träningen till hennes boende.

Dödsskott mot palestinier på Västbanken

Sex palestinier rapporteras ha skjutits ihjäl av israeliska soldater i flyktinglägret al-Fara i den av Israel ockuperade Västbanken.

Avvaktande öppning på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen inleder avvaktande i väntan på amerikansk jobbstatistik under eftermiddagen. Vid öppning pendlar OMXS-index kring nollan med blandad utveckling för storbolagen. Indextunga Ericsson lyfter 1,4 procent medan H&M stiger 1,2 procent på en uppgraderad syn från Handelsbanken.

Stridslystet i Dubai – oljeland gör motstånd

1 timme sedan
Det råder dålig stämning bland skyskraporna i Dubai. Infekterade bråk om framtiden för utsläppsbovarna olja, kol och naturgas präglar klimatmötet COP28. Det är en uppförsbacke, säger klimatminister Romina Pourmokhtari.

Nödmöte i jul? Ingen enighet om budgetregler

1 timme sedan
Inget avtal synes än bland EU:s finansministrar om nya budgetregler. Nu ökar risken för ett extra krismöte innan jul.