Schysst Käk grundades av Sveriges Mästerkock Amir Kheirmand 2015.
Schysst Käk grundades av Sveriges Mästerkock Amir Kheirmand 2015. - Foto: Schysst Käk pressbild & Janerik Henriksson/TT

Kebabimperiets ENORMA tillgångar – så mycket drar Schysst Käk in

2015 grundades matföretaget Schysst Käk som är inriktat på färdiglagad kebab, falafel och vegetarisk kebab. Sedan starten har bolagets omsättning ökat år för år. Nyheter24 tog en närmare titt på hur många miljoner de faktiskt drar in.


2014 var Amir Kheirmand en av de amatörkockar som tävlade i det populära matlagningsprogrammet Sveriges Mästerkock. Deltagandet skulle resultera i att han slog igenom med dunder och brak när han slutligen stod som vinnare av tävlingen. 

Ica-imperiets ENORMA pengaregn – så många miljarder drar de in

Schysst Käk i matbutiker och bensinmackar

Vinsten i Sveriges Mästerkock resulterade i att han fick ge ut en kokbok samma år. 2015 startade han det egna företaget och varumärket Schysst Käk. Företaget, som tillverkar färdigrätter i form av kebab, falafel, vegetarisk kebab och såser, är i dag ett av Sveriges mest snabbväxande matföretag som nu syns i över 2 000 butiker runt om i landet. Med sin slogan ”Hela Sveriges hemmakebab” är varumärket även ett återkommande inslag i svensk tv-reklam.

I oktober 2023 inleddes ännu ett samarbete när man tog sin kebab till Circle K:s bensinmackar runt om i landet. 

– Vi är en del av många familjers helgmiddagar. Nu vill vi kunna vara med när man är på väg hem från träningen, åker på semester eller när man strögar med epan. Att vi flyttar hem till Circle K känns självklart, K:et står ju för kebab, sa grundaren Amir Kheirmand i ett pressmeddelande då.

Familjen Zetterström äger Fabrique-imperiet – här är deras feta tillgångar

Schysst Käk:s enorma omsättning – ökat med 3 000 procent

Under 2022 gick det väldigt bra för bolaget som ökat sin omsättning i en stadig takt de senaste åren. 2022 redovisade man en omsättning på 270,7 miljoner kronor och de totala tillgångarna uppmättes till 53,6 miljoner kronor, enligt uppgifter från Alla bolag

För fem år sedan, 2018, var motsvarande omsättning endast 8,9 miljoner kronor. Det innebär att Schysst Käk ökat sin totala omsättning med närmare 3 000 procent på fem år. 

/
Mat
/