Torsdag 22 Februari 2024
Den amerikanska aktiemarknaden kan vara övervärderad, enligt analytiker. Arkivbild.
Den amerikanska aktiemarknaden kan vara övervärderad, enligt analytiker. Arkivbild. - Foto: Richard Drew/AP/TT

Efter uppgångarna – USA-börsen tuffar på

De ledande amerikanska aktieindexen kämpade tappert vidare under tisdagens handel, efter måndagens nedgångar. Breda S&P500-index steg 0,1 procent, Dow Jones industriindex lyfte 0,2 procent och tekniktunga Nasdaqs kompositindex steg 0,3 procent.


Dagens utveckling ska ses i ljuset av att S&P500 har stigit under fyra veckor i rad. Analytiker varnar för att den senaste tidens uppgång kan ha varit för kraftig, och att den kan följas av nedgångar.

Aktiemarknaden kunde glädjas åt hopp om lägre räntor. Räntan för tvååriga amerikanska statsobligationer sjönk till 4,75 procent under tisdagen, samtidigt som dollarn sjönk till den lägsta nivån sedan i augusti.

Obligationsmarknaden räknar nu med att centralbanken Federal Reserve (Fed) sänker styrräntan med en procentenhet fram till slutet av nästa år.

Christopher Waller, en av de mer hökaktiga ledamöterna i Feds direktion, sade i ett tal på tisdagen att han är "alltmer övertygad om att politiken för närvarande är väl positionerad för att bromsa ekonomin och få tillbaka inflationen till 2 procent".

TT
Senaste nytt

Fullmåne 2024: Då är nästa fullmåne • Kalender med datum

Buss och bil i frontalkrock – flera skadade

En buss och en bil har krockat söder om uppländska Harbo.

Sent val kan ge lång höst i EU

Ursula von der Leyen väntas få fortsätta som ordförande i EU-kommissionen efter EU-valet i juni. Tillsättandet riskerar dock att bli rejält försenat – kanske ända till 2025.

Tre av fyra företag vill betala lösensummor efter it-attacker

It-hackers angriper allt fler bolag. 9 av 10 märkte av angreppen i fjol, varannan utsattes för utpressning och tre av fyra ville betala lösensumman. Det gör hackerangrepp för en allt mer lukrativ business. Myndigheter, företag, organisationer och privatpersoner står allt mer handfallna.

"Världens viktigaste aktie" på ny rekordnivå efter rysaren

Nvidia har beskrivits som världens viktigaste aktie. Nu kan techinvesterarna pusta ut och halvledarjätten rusar i samband med New York-börsens öppning. Nvidia-aktien steg 12 procent till en ny högstanivå efter att bolaget släppt nya kvartalssiffror, som överträffade alla förväntningar.

Vågor av transportstrejker utlysta i Tyskland

Tysklands stora fackförbund Verdi utlyser punktstrejker inom landets allmänna transportsektor. Omkring 90 000 anställda tas ut i strejken som pågår i omgångar mellan 26 februari och 2 mars.