Tekniska problem försvårar handel med småbolagsaktier på Londonbörsen. Arkivbild
Tekniska problem försvårar handel med småbolagsaktier på Londonbörsen. Arkivbild - Foto: Alastair Grant/AP/TT

Londonbörsen delvis utslagen

Londonbörsen har stora störningar i sitt handelssystem som påverkar möjligheten att köpa och sälja många av handelsplatsens så kallade småbolagsaktier. Störningen är den tredje i sitt slag under hösten.


Problemen – som gör att det för närvarande bara går att handla storbolagsaktier i FTSE100-index och FTSE250-index och en genomföra vissa typer av internationella transaktioner – analyseras i detalj och börsoperatören London Stock Exchange Group (LSE) utlova uppdateringar.

I oktober blev det tvärstopp i handeln under 80 minuter i slutet av en handelsdag och i november slogs indexet FTSE Russell ut under 40 minuter, vilket slog mot handeln i Storbritannien, Italien och Sydafrika.

TT
/
Senaste nytt

Lidl sänker priset på 200 varor – gäller från och med i dag

Belgiska soldater åtalade för slagsmål i Norge

Åtta belgiska fallskärmsjägare har åtalats efter ett stort slagsmål i Norge.

Enorm Texasbrand utom kontroll

Amerikanska brandmyndigheter fortsätter att bekämpa den största skogsbranden delstaten Texas historia. Minst två personer har omkommit i bränderna – varav den värsta kallas Smokehouse Creek fire.

Filippa, 20, skulle vara ensam på studenten – då ryckte hundratals främlingar in: "Otroligt tacksam"

​Filippa Åding ska ta studenten i vår, vilket känts ensamt då ingen skulle komma på hennes utspring. Men nu har hundratals främlingar erbjudit sig att komma till Filippas student. – Jag känner mig så otroligt tacksam, säger hon till Nyheter24.

Chattade med döda gängledare före mord på mamma

Foxtrottoppens mamma sköts ihjäl i sitt hem i Uppsala. Före och efter mordet pratade den utpekade skytten med två högt uppsatta rivaler i det splittrade nätverket. Fyra månader senare hade båda mördats utomlands.

Boven bakom magsjukedramat på skola hittad

En skola i Skövde kommun fick stänga under fredagen sedan nästan 100 personer – 80 elever och 14 lärare – drabbats av magsjuka. Efter provtagning och analys har nu boven identifierats: vinterkräksjuka, rapporterar P4 Skaraborg.