New York-börsen bjöd på en blandad kompott på tisdagen. Arkivbild.
New York-börsen bjöd på en blandad kompott på tisdagen. Arkivbild. - Foto: Peter Morgan/AP/TT

Blandat på Wall Street efter svaga jobbsiffror

Wall Street har haft en trög start på december efter fem raka plusveckor. Jobbsiffror som var rejält under förväntan gjorde litet avtryck på tisdagen – som bjöd på relativt små upp- och nedgångar för de ledande indexen.


Antalet lediga jobb i USA minskade i oktober till 8,7 miljoner. Det är den lägsta nivån sedan mars 2021 och en klar nedgång från 9,4 miljoner i september, skriver nyhetsbyrån AP.

Analytikerna ser det som ett möjligt tecken på att arbetsmarknaden är på väg att kallna och att centralbanken Federal Reserve därför kan närma sig en sänkning av styrräntan. Men osäkerheten kring räntebanan är stor.

Trots den skarpa nedgången ligger samtidigt antalet tillgängliga jobb på historiskt höga nivåer. Arbetslösheten är också fortsatt relativt låg, under 4 procent 21 månader i rad, vilket är den längsta perioden på den nivån sedan 1960-talet.

Kurserna steg efter att jobbsiffrorna meddelats för att sedan falla tillbaka igen till runt nollan.

Breda S&P 500-indexet stängde på minus 0,1 procent och Dow Jones industriindex tappade 0,2 procent. Tekniktunga Nasdaqs kompositindex ökade däremot 0,3 procent.

Spelutgivaren Take-Two sjönk 0,5 procent efter att en trailer för nästa del i serien "Grand Theft Auto" avslöjat att det hett efterlängtade storspelet inte kommer att lanseras förrän någon gång 2025. Det är senare än vissa förväntningar.

Techsektorn i övrigt drevs upp av jättar som Apple, som steg 2,1 procent, och Nvidia som klättrade 2,3 procent.

För kryptovalutan Bitcoin fortsätter värdet att öka. Tisdagens toppnotering på 44 000 dollar var den högsta sedan april 2022, enligt CNBC.

TT
/
/
USA
/