Så får du reda på ditt pensionsbelopp under 2023 redan i dag.
Så får du reda på ditt pensionsbelopp under 2023 redan i dag. - Foto: Fredrik Sandberg/TT & Pontus Lundahl/TT.

Nya knepet: Så får du reda på din pension för 2024 redan idag

Pensionsbeloppen för 2024 är uträknade. Till skillnad från tidigare år då man först fått besked i januari kan den nyfikne pensionären ta reda på sitt pensionsbelopp för 2024 redan den 23:e december.


Nu har Pensionsmyndigheten beräknat pensionen för år 2024. Till skillnad från tidigare år då pensionärer först fått möjligheten att ta reda på sin årspension i januari, kan de i år få reda på det innan julafton. Det var Expressen först att skriva om.

Nyheter24 har tidigare skrivit om vilka som för en förhöjd pension under 2024; läs mer om det här. Nytt för 2023 är även att både premiepensionen och tjänstepensionen höjs.

Besked om pension redan den 23:e december

Den 23:e december 2023 kan den nyfikna ringa till Pensionsmyndighetens "talsvar" och välja "självbetjäning". Pensionsspecialisten Agneta Claesson har berättat för Expressen att man då kan få januaris pensionsbelopp.

– Där får man uppläst vad pensionsbeloppet i januari kommer att vara. Detta går att göra från den 23 december. Man måste dock ha e-legitimation även till detta, säger Claesson till Expressen. 

Det orangea kuvertet med besked om samtliga pensionsutbetalningar kommer att skickas ut som vanligt i mitten av januari 2024.