Systembolaget öppnar igen i Orsa.
Systembolaget öppnar igen i Orsa. - Foto: Izabelle Nordfjell/Hasse Holmberg/TT

Stängt Systembolaget väckte ilska – nu får det öppna igen

Systembolaget i Orsa har varit stängt sedan i oktober, vilket påverkat handeln på orten. Nu har besked kommit om när det får öppna igen.


Den 12 oktober tvingades Systembolaget stänga i Orsa på grund av en hälsovådlig arbetsmiljö i butiken.

Här kan du läsa mer om när Systembolaget i Orsa slog igen.

Systembolaget i Orsa stängde i oktober

Att Systembolaget har hållit stängt har påverkat näringslivet i Orsa, och handlarna har märkt av ett rejält tapp i försäljningen. Beslutet att hålla stängt såpass länge har kritiserat av Företagarna i Orsa, som krävt en öppning.

– Vi är ledsna. Först kom pandemin, sedan Ukraina-kriget med galopperande inflation och precis när det börjar skymta ljusare tider så stänger Systembolaget. Företagarna här har inga stora marginaler sedan innan, så det här påverkar rejält, har Ola Granholm, ordförande för Företagarna i Orsa sagt i en tidigare intervju med SVT Dalarna.

Kunderna rasar på Systembolaget: ”Sluta driva med folk”

Då öppnar Systembolaget i Orsa igen

Nu står det klart att Systembolaget i Orsa får öppna i sina gamla lokaler igen. Om allt går enligt plan med renoveringen kommer butiken öppna igen till påsk, skriver Siljan News.

– Nästan sex månader, det är alldeles för lång tid för en ort som är beroende av Systembolaget med så jättemånga besökare vi har här, men bättre sent än aldrig, säger Ola Granholm till sajten.

Här kan du läsa fler nyheter om Systembolaget:

Då blir du portad från Systembolaget – kan gälla i ett år

Systembolagets nya stora förändring – så påverkas kunderna

/