Centralbankschefen Jerome Powell. Arkivbild.
Centralbankschefen Jerome Powell. Arkivbild. - Foto: Alex Brandon/AP/TT

Fed vill inte sänka räntan för snabbt

USA:s centralbank Federal Reserve (Fed) vill inte sänka styrräntan för snabbt. Det framkommer av protokollet från senaste räntemötet i januari, då Feds direktion lämnade räntan orörd för fjärde mötet i rad.


De flesta av de tolv mötesdeltagarna varnade för riskerna med att "för snabbt" lätta på trycket och "lyfte vikten av att noggrant analysera statistiken" för att se om inflationen är på väg ned mot målet på 2 procent, enligt mötesprotokollet.

Endast "ett par" av de närvarande lyfte fram faran i att vänta för länge med att sänka räntan.

Styrräntan i USA har legat oförändrad i intervallet 5,25–5,50 procent sedan juli i fjol.

TT
/
USA
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Upptäckt: Hundra gånger mer plast på havets botten

Asienbörser backar rejält

Det var stora nedgångar i index på ledande börser i Asien i den inledande tisdagshandeln, mest beroende på skiftande signaler om den kinesiska ekonomin. Medan tillväxtsiffran för årets första kvartal var högre än väntat, 5,3 procent, överraskade siffrorna för detaljhandel och industriproduktion negativt.

Man dömd för mushot mot politiker

En man i 50-årsåldern har dömts för ofredande och olaga hot efter att han placerat en död mus, spetsad på ett pappersspjut, utanför dörren hos en högt uppsatt politiker i Östergötland, rapporterar P4 Östergötland.

Zelenskyj efterlyser samma hjälp som gavs Israel

1 timme sedan
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj vädjar till allierade i väst att visa samma enighet gentemot Ukraina som uppvisades under Irans attack mot Israel. Intensiteten i ryska attacker kräver större enighet, säger han.

Kinas BNP växte mer än väntat

1 timme sedan
Den kinesiska ekonomin växte med 5,3 procent på årsbasis under det första kvartalet i år, mer än förväntat, enligt kinesisk officiell statistik.

Polis sköt när man greps efter mordförsök

2 timmar sedan
Sent på måndagskvällen fick polisen larm från ett socialt boende i Upplands Väsby norr om Stockholm om en man som betedde sig hotfullt.