Mjölkbönderna ska få drygt 11 öre mer per kilo för sin mjölk i mars av Arla. Arkivbild
Mjölkbönderna ska få drygt 11 öre mer per kilo för sin mjölk i mars av Arla. Arkivbild - Foto: FREDRIK PERSSON / TT

Arla höjer mjölkpriset till bönderna

Det kooperativa mejeriföretaget Arla höjer det pris som betalas för mjölk till landets cirka 2 000 mjölkbönder med 11,1 öre per kilo. Höjningen gäller både för vanlig och ekologisk mjölk, skriver Arla i ett pressmeddelande.


Höjningen gäller från och med den 1 mars och innebär att det så kallade a contopriset blir knappt 4,95 kronor per kilo för konventionell mjölk och knappt 5,62 kronor per kilo för ekologisk mjölk.

"Mjölkböndernas marginaler är små och varje öre räknas, inte minst efter förra årets extremväder och rekordhöga ränteläge", säger Cecilia Kocken, vd för Arla Sverige, enligt pressmeddelandet.

TT
/
/
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Max hamburgares stora ändring – första gången på 15 år

Så blev Skövde ett mecka för spelskapare

De når miljoner och omsätter miljarder. Spelbranschen blomstrar i Skövde, som blivit Sveriges tredje största spelstad. Skövde är känt för att vara ett ställe där man kan förverkliga sin dröm, säger spelaffärsutvecklaren Marcus Toftedahl.

Mathems ändring får kunderna att rasa: "Slutar handla"

Mathem har bytt ut sina påsar mot kartonglådor – något som inte går hem hos alla kunder. Men enligt företaget gör förändringen att fler prissänkningar blir möjliga. – Här är lådorna en viktig nyckel, säger Lotta Olofsson, kommunikationschef på Mathem, till Nyheter24.

Polisen rapporterar om djur, Stockholm

"Flera samtal kom in om lösa hästar på Östermalm.", skriver polisen på sin hemsida.

Mätta flyttfåglar kommer rekordtidigt

1 timme sedan
Många flyttfåglar har anlänt till Sverige omkring tre veckor tidigare än normalt. Men det är inte den svenska våren som lockar. Förklaringen finns förmodligen att hämta i det varmare klimatet.

Flicka fastnade i torktumlare

1 timme sedan
En flicka har fastnat i en torktumlare i Gideonsberg i Västerås. Det skulle dröja över en halvtimme innan hon kom loss.