Tyska Volkswagen räknar med dämpad tillväxt i försäljningen efter oväntat starkt 2023. Arkivbild
Tyska Volkswagen räknar med dämpad tillväxt i försäljningen efter oväntat starkt 2023. Arkivbild - Foto: Michael Sohn AP/TT

Bättre än väntat av Volkswagen – ser inbromsning

Tyska Volkswagen redovisar ett justerat rörelseresultat på 22,6 miljarder euro för 2023. Det var något bättre än väntat. Analytiker hade i snitt räknat med 21,9 miljarder euro, enligt Bloomberg.


Leveransvolymen blev 9,24 miljoner fordon, mot väntade 8,48 miljoner. Och försäljningen lyfte 15 procent till 322,3 miljarder euro medan rörelsemarginalen blev 7 procent, mot väntade 7,1 procent.

Försäljningslyftet var större än väntat. Snittprognosen låg på 315,3 miljarder euro.

Under 2024 räknar Volkswagen med att försäljningen bromsar in till en försäljningstillväxt på 5 procent, medan rörelsemarginalen beräknas hamna på 7,0-7,5 procent.

TT
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

Misstänkt grovt brott i Södertälje

2 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

igår 22:16
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

igår 22:08
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

igår 22:05
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.