Ica priser
Vad är det många kunder bara tar? - Foto: Fredrik Sandberg /TT

Butikschefen: Det snor många kunder framför ögonen på Ica-personalen

Att jobba på Ica innebär att du dagligen kommer i kontakt med olika sorters kunder. Och det finns en speciell kund som alltid gör samma sak i kassan.


Ica har idag över 1 300 butiker i Sverige med omkring  50 000 personer som arbetar på kontor eller i någon av Ica:s butiker.

Kunderna rasar på Icas reklam: "För helvete sluta"

Att arbeta i en Ica-butik innebär i stort sett att du exponeras för kundkontakt från att du börjar till att du slutar. Många kunder kan behöva hjälp att veta var de kan hitta en speciell vara, medan andra kanske undrar vilken korv som är bäst till kvällens grillning. 

Många Ica-butiker i Sverige har utanför sina uppdrag i butiken även blivit riktiga baddare på sociala medier och därför skaffat både TikTok och Instagram där de bland annat lägger ut roliga klipp eller kanske veckans erbjudanden. 

Ica-butikens smarta drag får kunderna att jubla: "Strålande idé"

Det är i Ica-kassan det händer. Bildkälla: Claudio Bresciani / TT

Någonting som det kanske läggs upp lite mindre av är dock är saker kunder gör som inte är så uppskattade av Ica-personalen. Och man kan minst sagt säga att det finns en hel del där. 

När Nyheter24 kommer i kontakt med en butikschef på en populär Ica i Stockholm berättar han att det finns några mindre uppskattade saker som personalen dagligen får handskas med. 

Det skämtar butikspersonalen om att du gör inne på Ica

– Exempelvis när kunder rullar in med en kundvagn tre minuter innan man ska till att stänga. Eller kommer på att de inte ska ha den där mjölken som de då lägger bland apelsinerna, berättar han. 

Butikschefen: "Det tar folk öppet inne på Ica"

Någonting som dock hör till vanligheten sker i kassan. 

Ica-butiken ger bort gratis kaffe till alla kunder – här är anledningen

"Oj, jag tog visst ingen påse", säger många i Ica-kassan. Bildkälla: Janerik Henriksson/TT

– Vi har ju kunder som glömmer att ta en påse och lägga på bandet VARJE gång de handlar. Sedan kommer på de lagom tills de är betalt och då bara tar en. 

Då en plastpåse i kassan på Ica idag kostar omkring sju kronor så blir det med andra ord några slantar per år. 

Butikschefens vädjan: Tänk på det här när du köper mjölk på Ica

Ica