Ica öppettider
Många av oss handlar flera gånger i veckan på Ica. - Foto: JOHAN ENGMAN / TT

Det hatar personalen att du gör – direkt när du går in på Ica

Finns det någonting man bör undvika att göra när man handlar på Ica? Ja, som kund finns det en sak som väldigt många butiksanställda ogillar att du gör – direkt när du går in i butiken.


Att vara anställd på en Ica-butik i Sverige innebär att en stor del av ditt ansvarsområde är kundkontakt. Det hela kan handla om att visa var den rostade löken finns eller att kolla upp om surdegslimporna innehåller rågmjöl eller inte. 

Butikschefen: Det snor många kunder framför ögonen på Ica-personalen

För de anställda gäller det även att fylla på hyllorna samt att se till så det blir en trivsam butiksupplevelse för besökarna. Du måste också röja undan saker som andra kunder orsakat. 

Bland annat kan flaskor gått sönder med innehåll som då spillts ut på golvet, frukt som fallit ned på golvet eller så kan ibland kyl och frysvaror ligga utspridda i butiken. 

Butikschefens vädjan: Tänk på det här när du köper mjölk på Ica

Just vid ingången kan det ske en sak som inte så där jätteuppskattad. Bildkälla: JOHAN ENGMAN / TT

Nyheter24 tog kontakt med en butikschef som arbetar på en Ica i Stockholm. Han berättade att det inte hör till ovanligheten att man som anställd hittar frysvaror ute i butiken efter att en kund exempelvis ångrat sig kring sitt köp och då bara lämnat varan på en vanlig hylla. Men det händer även att varor som inte ska ligga i frysen – hittas i frysen. 

Starka reaktioner på Icas reklam: ”Vill skrika rakt ut”

Någonting annat som inte hör till ovanligheten är att att kunder tar påsar i kassan – utan att betala dem. 

– Vi har ju kunder som glömmer att ta en påse och lägga på bandet VARJE gång de handlar. Sedan kommer på det lagom tills det är betalt och då bara tar en. 

Ica-butik stänger tidigare för att personalen ska bowla

Många kunder använder en självscannare. Bildkälla: PONTUS LUNDAHL / TT

Men det finns en sak som nästan toppar listan för... mindre smickrande beteende hos kunder hos de anställda. Och det sker direkt när man går in i butiken. 

Ica-chefen:"Rullar in vagnen"

Öppettiderna på de omkring 1 300 Ica-butiker som finns i Sverige varierar oerhört. Vissa stänger 19 medan andra kan stänga så sent som 23.30. 

Ica-handlaren hänger ut snattare på Facebook: ”VARNING”

Men oavsett när butiken stänger så finns det en sak vissa kunder gör – strax innan stängning. 

– Exempelvis när kunder rullar in med en kundvagn tre minuter innan man ska till att stänga. Visst att gå in och rycka en påse chips eller ett paket mjölk. Men att ta en vagn och börja storhandla några minuter innan stängning... ja det är ju så där haha, berättar butikschefen för Nyheter24. 

Ica ändrar namn på populära varan efter hårda kritiken

Ica